2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Menczer Tamás: Nem hatékony a brüsszeli vakcinabeszerzés

Aki szerint nincs szükség más forrás után nézni, ahol elegendő vakcinát lehet beszerezni, az elvesztette a józan eszét - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a Kossuth rádióban. Szlávik János infektológus pedig arról tájékoztatott: mind a Szputnyik mind az AstraZeneca védőoltás biztonságos.

  • Menczer Tamás: Nem hatékony a brüsszeli vakcinabeszerzés

Az országos tisztifőorvos vasárnap arról tájékoztatott, hogy az oltási program a terv szerint halad, azonban amíg nincs elegendő vakcina, nem lehet elkezdeni a tömeges oltást.

A magyar kormány ezért minden lehetséges módon próbál megfelelő mennyiségű vakcinához jutni. A külgazdasági és külügyminiszter pár napja aláírta a szerződést az orosz féllel a Szputynik vakcina vásárlásáról.

Menczer Tamás szerint a brüsszeli vezetés több hibát is elkövetett: késve kötötte meg a szerződéseket és csak kis mennyiségű oltóanyagra. Az államtitkár azt is elmondta:

nem csak hazánk elégedetlen, az osztrák kancellár nemrég felszólította az európai gyógyszerügynökséget, hogy minél előbb engedélyezze az AstraZeneca vakcináját.

Szlávik: Az orosz oltóanyag biztonságos

Ugyanolyan elv alapján működik az orosz Szputnyik V vakcina, mint az AstraZeneca oltóanyaga. Erről már a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa beszélt a Kossuth rádióban. Szlávik János szerint hiba kritizálni egy oltóanyagot pusztán azért, mert az esetleg keletről származik - a tudományos tényeket kell figyelembe venni

- tette hozzá a főorvos.

Szlávik János hozzátette: az orosz oltóanyag biztonságos, és csak mínusz 20 fokon kell tárolni, ami sokkal egyszerűbb szállítást és tárolást tesz lehetővé, mint a Pfizer vakcinák esetében.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!