2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Menczer Tamás: Ma is az a helyes, ha a magyar érdeket képviseljük

Ma is az a helyes, ha a magyar érdeket képviseljük és azt nézzük meg, hogy mi a magyar emberek érdeke - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a Pest megyei Budakeszin.

  • Menczer Tamás: Ma is az a helyes, ha a magyar érdeket képviseljük

   Menczer Tamás a 26. családi nap fesztiválon arról beszélt, számára Szent István király cselekedetei azt tanítják, hogy az államalapító király először is felismerte a felelősségét, majd azt, hogy mi a magyar érdek, majd ennek megfelelően cselekedett, hogy a rábízottakat, a közösségét megőrizze, egyben tartsa.

    Hozzátette, őseink megvédték, megőrizték az országot és átadták a mai generációknak, akiknek viszont az a feladatuk, hogy gyarapítva, megőrizve továbbadják.

    "Akkor járunk el helyesen, ha a mai kor kihívásaiban is a magyar érdeket vizsgáljuk meg és követjük" - hangoztatta az államtitkár.

      Menczer Tamás rámutatott: az olyan kihívásokkal terhelt időkben, mint amilyeneket most élünk, a legfontosabb a közösségek megerősítése és legfőképpen a legkisebb közösségeké, a családoké. Hozzátette, mindennél fontosabb, hogy a vágyott gyermekek meg tudjanak születni. Ez magyar érdek! - jelentette ki.

    Az államtitkár hangsúlyozta, hogy magyar érdek ma a keresztény kultúra megőrzése, és az is, hogy egy ország kormánya egy világjárvány idején vakcinákat tudjon szerezni országa lakosainak, de emellett ugyanilyen fontos magyar érdek a határvédelem, a biztonság megvédése.

    Hozzátette, hogy magyar érdek továbbá az idősek megbecsülése. "Aki nem becsüli az időseit, az nem fogja becsülni a következő generációt sem" - fogalmazott Menczer Tamás.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!