2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Menczer: Magyarország Kelet és Nyugat együttműködésén dolgozik

Fontos a magyar-kirgiz kapcsolatok erősítése, ahogyan fontos, hogy egész Közép-Európa hatékonyan tudjon együttműködni Közép-Ázsiával - mondta a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Biskekben, ahol Szanzsar Mukanbetov gazdasági miniszterrel és Azizbek Madmarov külügyminiszter-helyettessel találkozott, és társelnökként részt vett a Magyar-Kirgiz Gazdasági Vegyes Bizottság alakuló ülésén.

  • Menczer: Magyarország Kelet és Nyugat együttműködésén dolgozik

Menczer Tamás hangsúlyozta: a világ megváltozott, a tőke, a tudás és az innováció már nemcsak nyugatról irányul kelet felé, hanem fordítva is.

Emlékeztetett, hogy Magyarország megfigyelői státusszal rendelkezik a Türk Tanácsban, és a múlt héten nyitották meg a külügyminiszterek a szervezet budapesti irodáját.

Magyarország a Türk Tanács minden tagállamában fizikailag jelen kíván lenni, ezért konzuli irodát nyit Biskekben - mondta.

A külügyi államtitkár kifejtette, hogy Magyarország támogatja Kirgizisztán és az Európai Unió, valamint az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió együttműködését. Kirgizisztánnal beazonosítottuk a legfontosabb együttműködési területeket, ezek a vízgazdálkodás, a környezetvédelem, az egészségügy, a gyógyszeripar és a mezőgazdaság - közölte Menczer Tamás.

Kelet és Nyugat együttműködése alapvető érdeke a Közép-Európában fekvő Magyarországnak - mondta.

"Ezek a közép-ázsiai országok ráadásul pontosan értik, hogy mit jelent az, amikor mi magyarok a szuverenitásról, a hagyományok, tradíciók, a kultúra fontosságáról és mindezek megőrzéséről beszélünk" - mondta az államtitkár.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Vezércikk - Folytatódik Magyar Péter politikai szemfényvesztése + videó

Korábbi ígéreteivel ellentétben - úgy tűnik - mégis EP-képviselő akar lenni Magyar Péter? A kérdésről látszólag megszavaztatja a támogatóit, a szavazásnál azonban csak a képviselői mandátum felvétele melletti érveket hozott fel. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.
Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!