2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Melegpropaganda költözik az óbudai óvodákba

Gyermekvédelmi tevékenységbe bújtatták el az LMBTQ-propagandát Óbudán. Kiss László Gyurcsány-párti polgármester és Turgonyi Dániel oktatásért felelős alpolgármester úgy gondolta, hogy a melegpropagandát is folytató Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal közösen valósítja meg az óbudai gyermekvédelmi programot. Mindez nem meglepő, ugyanis Turgonyi a Momentum LMBTQ-munkacsoportjának az elnöke és nyíltan homoszexuális.

  • Melegpropaganda költözik az óbudai óvodákba

Óbuda–Békásmegyer Önkormányzat elkötelezett abban, hogy megtörje a bántalmazásos eseteket övező hallgatást, és szakértő segítséget nyújtson. Hisszük, hogy a gyermekek biztonsága közügy, és segítünk, hogy az intézmények biztonságosabban, átláthatóbban működhessenek a jövőben – írták az óbudai önkormányzat honlapján. Hozzátették: október elsejétől elérhető a www.obuda.hu/gyermekvedelem oldal, amelyet Óbuda–Békásmegyer Önkormányzat a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkatársai segítségével azért hozott létre, hogy a gyermekvédelem ügyét hangsúlyosan képviselje, és bemutassa azokat a tervezett lépéseket, programokat, amelyek segítségével átláthatóbb lesz az intézmények működése, az irányelvek pedig kidolgozottabbak és elérhetők mindenkinek.

Nos, ha a dolgok mögé nézünk, kiderül: az oktatásért felelős alpolgármester Turgonyi Dániel, a Momentum LMBTQ-munkacsoportjának (van olyan is) az elnöke.

A www.obudaihirek.blog.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány üzemelteti a www.yelon.hu oldalt, amely többek között arra tanítja a gyerekeket és a szülőket, hogy „a nemi identitásunk a legkevésbé sem a biológiai nemünkkel áll összefüggésben”, illetve borzongató részletességgel tájékoztatja őket a nemváltással vagy éppen az azonos nemű párok közötti szexszel kapcsolatos témákról.

Turgonyi Dániel momentumos alpolgármester, a párt LMBTQ szervezetének az elnöke a Meseország mindenkié című, melegpropagandát tartalmazó mesekönyvről úgy nyilatkozott: sokat gondolkodott arról, hogy reagáljon-e Dúró Dóra nyilvános könyvdarálására.

– Arra jutottam, hogy muszáj. Nem azért, mert meleg emberként engem is támad akkor, amikor ledarál egy könyvet. Sajnos ennél láttam már sokkal rosszabbat, amikor az ő politikai csoportosulásához tartozó legények elől kellett szó szerint menekülni egy Pride-on, hogy ne verjenek meg – írta a homoszexualitását nyíltan vállaló alpolgármester. Turgonyi – másokhoz hasonlóan – azzal vette védelmébe a mesekönyvet, hogy a kötetben nemcsak homoszexualitásról van szó, hanem a fogyatékkal élők elfogadásáról is.

Dúró Dóra, országgyűlési képviselő, többször utalt arra, hogy a könyvet egyértelműen az LMBTQ-propaganda miatt ítéli el. Budaházy Edda, a vasárnapi mesematiné elleni tüntetés szervezője pedig úgy fogalmazott: a fogyatékosokkal foglalkozó szervezeteknek és etnikai kisebbségeknek is illene tiltakozását kifejezniük, hogy őket használják fel a homoszexuális propaganda terjesztésére.

Egyházi körökben is terjeszkedni próbál a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, amely ugyanakkor egyben LMBTQ-szemléletű szexuális felvilágosítással is foglalkozik – írta korábban a Mandiner.

„Elsősorban nem az számít, hogy kinek milyen nemi szervei vannak, hanem az, hogy minek érzi magát: fiúnak, lánynak vagy esetleg valami másnak” – olvasható a Yelon.hu LMBTQ-honlapon, melyet a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány működtet. A honlap állást foglal a család és a házasság fogalmának LMBTQ-jellegű átértelmezése mellett, és a a pornónézést sem találja problematikusnak alapesetben.

A Hintalovon az előző években a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban valósított meg gyermekvédelmi programot, ám miután az ősszel számos helyről kritika érte a bencéseket amiatt, hogy éppen a Gyurkó Szilvia, az erősen liberális lap, a WMN szerzője által alapított szervezettel működnek együtt, megszakították vele a kapcsolatot. A Hintalovon ettől függetlenül Pannonhalmát ajánlólevélként használva megkeresett jó pár szerzetesrendet és egyházi iskolát, hogy felajánlja szolgálatait, dacára annak, hogy az egyházival homlokegyenest ellenkező szemléletet vall.

A Hintalovon Alapítvány jelenleg a Háttér Társaság a Melegekért szervezettel együtt a vidéki iskolákban terjeszkedik. A két szervezet sorra keresi meg az önkormányzatokat és iskolákat együttműködés reményében. A Mandiner ezzel kapcsolatos kérdésére a Hintalovon annyit válaszolt, hogy az alapítvány egyéni megkeresés által vállal iskolai előadásokat a honlapján megtalálható témákban.

A Magyar Nemzet korábban megírta: Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere kiállt a Meseország mindenkié című érzékenyítő melegpropagandát tartalmazó mesekönyv mellett, sőt nyilvános felolvasásra is vállalkozott. Miután a mesematiné ellen demonstráció szerveződött, a baloldali kerületvezető visszakozott.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kitüntettték Pankotai Lilit

Kitüntettték Pankotai Lilit

A Soros Györgyhöz köthető Társaság a Szabadságjogokért szerint a trágárkodásairól is elhíresült politikai aktivista tud leghitelesebben szólni a fiatal korosztályhoz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!