2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Megvan az LMP új társelnöke

A Lehet Más a Politika párt kongresszusának szünetében jelentették be, hogy véget ért a részleges tisztújítás, így ismét kilenc tagú az elnökség. Demeter Márta frissen megválasztott társelnök azt mondta: első lépésként a tavaszi európai parlamenti választásra kezdik meg a felkészülést.

  • Megvan az LMP új társelnöke

Sorban érkeztek szombat délelőtt az LMP politikusai egy fővárosi szállodába, ahol az ellenzéki párt tartotta kongresszusát. A párt társelnöke kezdés előtt azt mondta: az új női társelnök megválasztása, valamint a közeljövő politikai szövetség keresési irányvonalak meghatározása is a napirenden szerepelnek. A küldöttek is erre számítottak.

„Az LMP jelenlegi iránya helyes, és meg kell találnunk azokat az együttműködési lehetőségeket, amik elősegítik a 2022-es kormányváltást, és amik elősegítik, hogy Magyarország abból az egy helyben toporgásból amiben a rendszerváltás óta mozog, el tudjon mozdulni” – fogalmazott Csárdi Antal országgyűlési képviselő.

„Mivel egy ökopárt vagyunk, egy ökopolitikai minimumprogramot kell elkészíteni, és annak mentén kell együttműködnünk más pártokkal” – nyilatkozta Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő. 

Néhány órás tanácskozás után a kongresszus délutáni szünetében bejelentették, hogy a küldöttek kétharmadának támogatásával Demeter Márta lett az LMP női társelnöke. A volt szocialista politikus azt mondta, érdemi megoldásokat kell mutatni a választóknak.

„Két rendkívül fontos választás előtt áll az LMP is: az európai parlamenti, és az önkormányzati választás előtt. Az egyik legfontosabb feladatnak, azt gondolom, hogy eredményesen és hatékonyan készüljünk föl ezekre a választásokra, hiszen így, hogy ha erőt tudunk felmutatni, erőt tudunk képezni, akkor a korszakváltás már meg tud valósulni 2019-ben is az EP-választásokkal kezdve” – nyilatkozta a frissen megválasztott társelnök.

Bár az előzetes tervek között szerepelt, a kongresszus végül nem foglalkozott a szövetségesi együttműködés kereteinek megszabásával. „Nyilván azok az alapelvek világosak, hogy az LMP milyen módon kíván új alternatívát kínálni az önkormányzatoknak, milyen módon kíván egy XXI. századi politikai alternatívát kínálni, de konkrétanm ami a helyi önkormányzati szövetségkeresés lehetőségeiről szóló döntés, az nem a mai kongresszuson fog megszületni, így ezzel néhány hónapot még várnunk kell” – közölte Keresztes László Lóránt, a párt másik társelnöke.

Arról sem döntöttek, hogy az LMP indít-e önálló főpolgármester-jelöltet, vagy ahogy a sajtóban megjelent, Puzsér Róbertet támogatják majd. Erről a fővárosi szervezet hozhat majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!