2019. május 26.,
vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Puzsér Róbert is jelölteti magát főpolgármesternek

Hír TV

2018. október 12., péntek 11:29, frissítve: péntek 16:49

„Nekem Puzsér Róberttel a világon semmi bajom nincsen, meg szoktam tekinteni, ha módon van rá a szatírikus műsorait, az egy szakma. A szakmájában ő az egyik legjobb, nagyon tehetséges, a városvezetés az egy másik szakma az sem lehet máról holnapra megtanulni” – mondta a hírre reagálva Tarlós István.

Sokrétű megállapodásnak nevezte Tarlós István a miniszterelnökkel kötött egyezséget a főpolgármesteri ciklus folytatásáról. Tarlós István az ATV reggeli műsorában a fejlesztési tanács felállításával kapcsolatban azt mondta: minden kiemelt budapesti nagyprojekt bekerül a tanácsba, így a fővárosi önkormányzatnak mindenhez köze lesz, ami Budapesten történik. Tarlós István kiemelte: szeretné a tanács elé vinni a 3-as metró befejezését és a BKV járműcseréjét is. A főpolgármester lehetséges kihívóiról szólva azt mondta: Puzsér Róbertet ismeri, és tehetségesnek tartja saját területén.

Puzsér Róbert is indulna ugyanis a főpolgármester választáson. Egyetlen programpontja a Sétáló Budapest, aminek a lényege hogy a belvárost valamint a kerületek egyes részeit zölddé, kerékpározhatóvá és autómentessé tenné, hogy azok élhetőbbek és szerethetőbbek legyenek. Az ismert publicista az ATV-ben arról is beszélt, hogy a kampányát közösségi finanszírozásból oldaná meg, és azért lépne politikai pályára, mert szerinte Budapestet - jelenleg - koncepció nélkül vezetik.

Amikor nincs vízió és nincs identitás, amikor azt látom hogy Tarlós István maradéktalanul elégedett ezzel a vasbeton, benzingőz és kipufogógáz Budapesttel, ezzel az élhetetlen metropolisszal amelyben élünk. Nem akarja sehova eljuttatni, nincs a fejében egy B pont ahova eljuttassa. Ezt a vasbeton Budapestet kell menedzselni, minél jobban, gördülékenyebben működjön és termelje a GDP-t. – mondta Puzsér Róbert. 

A jelenlegi főpolgármester-jelöltek közül egyik mögé se állna be a Momentum teljes szívvel - mondta a párt szóvivője. Nemes Balázs hozzátette, hogy szerintük ez a kérdés még nem aktuális, és addig még sok minden történhet. A szóvivő a párt önálló jelöltállítását sem zárta ki.

Üdvözöljük a ringben Puzsér Róbertet, aki bejelentette, hogy 2019-ben elindul Budapest főpolgármesteri posztjáért – írta pénteki közleményében az MSZP.

Az ellenzéki párt szerint Puzsér Róbert egyetlen programpontjával, a zöldebb, élhetőbb Budapest elképzelésével nincs egyedül, hiszen az MSZP évek óta a tisztább levegőjű, egészségesebb Budapest tervét tűzte zászlajára. Az MSZP szerint Tarlós István jelenlegi főpolgármester legyőzhető, ha egyetlen ellenzéki jelölt indul ellene. A legjobb jelölt az, akit maguk a budapestiek választanak ki, ezért azt javasoljuk Puzsér Róbertnek, ha komoly az elhatározása, vegyen részt az előzetes egyeztetéseken, és induljon el ő is az ellenzéki előválasztáson - áll a közleményben.