2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 08:05

Belföld

Megújult Salgótarján fő plébániatemploma

450 millió forintból újul meg Salgótarján fő plébániatemploma. A nógrádi megyeszékhelyen azt a támfalat is megerősítik, amely a templom alapzatát védi. A város a Modern városok programban további forrásokra számíthat egyházi közösségi tereinek felújítására.

  • Megújult Salgótarján fő plébániatemploma

Már a járdát építik a salgótarjáni fő plébánia templom támfala előtt. Az évtizedek óta felújításra váró beton építmény a kormány támogatásának köszönhetően a templommal egy időben tud megújulni.

Az a 450 millió forint, amivel a kormány támogatta ezt az építkezést, az első lépésben, első ütemben elégnek bizonyul, nyilván lesz egy folytatása, mivel a modern városok programon keresztül támogatni fogjuk ezt a térséget, és ezt a területet is segíteni

- mondta az egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár, Soltész Miklós.

Salgótarján lakossága az elmúlt másfél évtizedben több mint tízezer fővel csökkent. A nógrádi megyeszékhelyen élők egy felmérés szerint a megyei jogú városok közül a legkevésbé boldogok. A város kormánypárti polgármesterjelöltje megállítaná ezt a folyamatot, és helyben tartaná a fiatalokat.

A nagymamáktól tudnak tanulni, a szülőktől tudnak tanulni, a nagymamák pedig pont őbennük tudják meglátni a boldogságukat. Ezért nagyon fontos az egyházak szerepe Salgótarjánban, mert megtartó ereje van, a városban megtartó ereje van

- jelentette ki Salgótarján polgármesterjelöltje, Szabó Csaba.

A kormány az elmúlt években több mint százhúsz templomot épített, és csaknem háromezret újított fel országszerte, és a Kárpát-medence magyarlakta vidékein.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!