2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Interpellációk

Következik:

Azonnali kérdések 16:05

Belföld

Megtört a patakparton B. László: Remegő hangon vallott VV Fanni feltételezett gyilkosa

Megtette a hatását, hogy rendhagyó módon, a tárgyalótermen kívül kellett válaszolnia a bírói kérdésekre B. Lászlónak VV Fanni eltűnése kapcsán. A férfi négy év után először zökkent ki a látszólagos nyugalmából.

  • Megtört a patakparton B. László: Remegő hangon vallott VV Fanni feltételezett gyilkosa

Értetlenül nézték csütörtök reggel a nyugalmas 13. kerületi luxuslakópark lakói, ahogy operatőrök, fotósok majd egy busznyi bírósági alkalmazott érkezik a környékükre. A babakocsit tologató anyukák először azt hihették, hogy egy filmforgatás helyszínén vannak, és így volt ezzel az egyik lépcsőház portaszolgálatosa is egészen addig, amíg dr. Farkas Gabriella bíró oda nem lépett hozzá és közölte vele: bizonyítási per van folyamatban, legyen kedves a társaságot beengedni a lépcsőházba. A csoport a parkolószintre vonult, a mélygarázs és az oda nyíló lift közötti előtérbe, ahol B. László, VV. Fanni feltételezett gyilkosának szavahihetőségét vizsgálták egy korábbi vallomása kapcsán.

A bizonyítási eljárás ötlete a bírónő fejéből pattant ki, és B. László helyszínen tapasztalt viselkedése alapján igencsak jó ötletnek bizonyult. A férfi ellen lassan négy éve folyik nyomozás, Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolják. Eddig, az eljárás alatt a férfi elképesztő önuralomról tett tanúbizonyságot, soha, szinte egyetlen percre sem esett ki a szerepéből. Minden vallomásában nyugodt volt és összeszedett.

Tegnap azonban olyan dolog történt vele, amire nem lehetett felkészülni: négy év után először lépett újra azokra a lépcsőkre, arra a kőre, amin utoljára Fanni testével a kezében távozott.

B. László bár ügyvédje társaságában érkezett a ház elé, a parkolóba vezető rövid úton szemmel láthatóan azonban egyre kényelmetlenül kezdte érezni magát. Ahogy haladt lefele a lépcsőn, izzadni kezdett, bár még hűvös volt az idő, amikor a lift előtt megállva a bíró szinte levegővétel nélkül keresztkérdésekkel bombázta, egész testében megremegett, remegő hangon válaszolt. Bár próbálta kontrollálni az érzelmeit, lapunk munkatársa mindössze két méterre állt tőle, jól látható volt, hogy remegnek a papírok a kezében, amin egészen addig nem tudott uralkodni, amíg újra az utcára nem lépett. Bár összeszedettnek és nyugodtak kívánt mutatkozni, 2017 óta most először lehetett látni rajta bármiféle érzelmet.

A megpróbáltatásai egyébként itt nem értek véget, a jelenlévők konvojban a lakáshoz közeli Rákos-patakhoz hajtottak, arra a helyszínre, ahol B. László a vallomása szerint utoljára élve látta Fannit. A fiatal lány testét itt adta át két, máig ismertlen férfinek, akik azt ígérték, majd ők ”vigyáznak” rá.

B. László már itt sem volt olyan magabiztos, mint amilyen a tárgyalóteremben szokott lenni. A hadaró beszédéből, a gesztikulálásából arra lehetett következtetni, hogy szívesebben lenne bárhol másol, mint ott.

Hogy a kihelyezett bírósági tárgyalás éremben mennyire befolyásolja majd az ügy végkimenetelét, még nem tudni. Arra mindenesetre jó volt, hogy bebizonyítsa, bármennyire tud összeszedett lenni egy feltételezett elkövető, az elkövetés helyszínén olyan érzelmi sokk éri, ami felett nincs kontrollja.

– Szerettem volna, ha bemegyünk a garázsba is, megmutathatta volna B. László, hogy hol állt a kocsi, hogy vitte oda, hogy nyitotta ki az ajtót... Ma erre nem kaptunk választ, de ezzel együtt is elégedett vagyok a kihelyezett tárgyalással, hiszen látszott a vádlotton, hogy nem tudott elzárkózni azoktól az érzelmektől, melyeket a helyszín ébresztett benne – tette hozzá az ügyvéd.

Az ügynek ezzel koránt sincs vége, B. Lászlóra még egy izzasztó külső helyszínen megtartott tárgyalás vár. Szeptember végén a bíróság és kísérete, köztük B. László is Siófokra utazik, hogy végigjárják autóval azt az útvonalat, melyet a feltételezett gyilkos 2017 novemberében megtett. A külső tárgyalás utolsó helyszíne egy dunai stég lesz, ahonnan az FBI szerint végleg nyoma veszett Fanni testének.

Bors/ HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!