2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Megtértek-e az árpádsávos srácok az igaz hitre?

Úgy tűnik, hogy Karácsony Gergely továbbra is a Jobbikkal való összefogást pártolja. Bita Dániel, a 24.hu rovatvezetője és Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő helyettese voltak a Lapzárta vendégei.

  • Megtértek-e az árpádsávos srácok az igaz hitre?

„Én egy liberális gyerek vagyok, az árpádsávos zászlótól, hogy mondjam, nem az én szimbólumom, de mély empátiával fogadom, hogy ezek a srácok megtértek az igaz hitre, és a humanizmus talaján egységesítjük ezt a várost” – fogalmazott Karácsony Gergely a baloldali előválasztási vita alkalmával.

A 24.hu rovatvezetője szerint, bár némi iróniát vél kihallani Karácsony szavaiból, úgy gondolja, hogy akár Horváth Csaba, akár Karácsony Gergely kerül ki győztesnek, a baloldalnak az az érdeke, hogy integrálja az ellenzéki szavazótábort, és azt mondja, nem a Jobbikkal működik együtt, hanem várja azoknak a szavazatait, akik korábban a Jobbikra szavaztak. Bitai Dániel ebben sok kivetnivalót nem talál. „Politikai szempontból mi mást lehetne az ellenzéknek a célja, mint azt mondani, hogy van Tarlós István és van vele szemben egy jelölt. Hogyha fifti-fifti meccs van, akkor az eredmény is akörül fog alakulni” – fogalmazott.

Szajlai Csaba szerint a legnagyobb „csacsiság” a Jobbik vezetősége részéről, ha integrálódik ebbe az alapvetően baloldali rivális konglomerátumba. A baloldal részéről nem állítja, hogy ez elfogadható fordítva, de nyilvánvalóan politikáról van szó, és szavazatmaximalizálásról van szó. „Elszipkázni mindenki elől a szavazatokat, nyilván neki a Jobbik ezért kell” – jegyezte meg a Figyelő főszerkesztő helyettese, hozzátéve: összességében egy baloldali, liberális ember egyébként irtózik a Jobbiktól. Szerinte hosszabb távon „nem fog bejönni” egyik oldalnak sem.

További részletek a Lapzárta műsorában:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!