2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni 10:55

Belföld

Megtalálták a hajóbaleset egy újabb áldozatának a holttestét + videó

Megtalálták a verőcei a motorcsónak-baleset negyedik áldozatát - tette közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A 28 éves fiatal nő holttestét Sződligetnél azonosították, testvérét tegnap délután találták meg. A katasztrófában érintett szálloda-hajó cseh kapitánya 4 hónapig nem hagyhatja el Budapestet. Mint kiderült, észlelte az ütközést, de úgy döntött, hogy nem áll meg, és nem segít.

  • Megtalálták a hajóbaleset egy újabb áldozatának a holttestét + videó

24 órán belül másodszor tette közzé a BRFK közösségi oldalán, hogy megtalálták a verőcei hajókatasztrófa egyik újabb áldozatát. A 28 éves nőt Sződligetnél azonosították. Kiderült, hogy Dia a szerda délután megtalált 19 éves Márton nővére.

A BRFK azt is írta Facebook oldalára, hogy folytatják a kutatást, azonban már csak holttesteket keresnek, nem túlélőket.

A Budapest Környéki Törvényszék weboldaláról megtudhatjuk, hogy a kishajó vezetője és utasai is ittasak voltak, és a vízi közlekedés más szabályait is megszegték. A kapitány a kijelölt vízi út helyett nagy ebességgel szlalomozott a két part között a folyó teljes szélességében. A szállodahajó előtt hirtelen irányt váltott és nem tudta elkerülni az ütközést. A kishajó vezetőjének nem hivatásos hajóvezetői engedélye volt, csak sportcélú, ráadásul a motorcsónak túl volt terhelve, 7 helyett nyolcan ültek benne.

Nagy valószínűséggel a kisgéphajó vezetője lesz a felelős

- mondta el A Napi Aktuális műsorunkban az az ügyvéd, aki az öt évvel ezelőtti Hableány sétahajó tragédiájában képviselte az áldozatok családjait. Sógor Zsolt szerint a motorcsónakban ülők felelőssége szinte bizonyos, csakúgy, mint a szállodahajó kapitányáé is. A cseh hajóstiszt ugyanis nem állt meg az ütközés után, és nem hajtotta végre a mentési protokollt sem.

"A gyanúsítás jelenleg kettő esetben szól bűntett..két rendbeli bűntett. Most már három rendbeli. Tekintettel arra, hogy délután megtalálták a Varga Mártont, aki szintén az utasok között volt és hiányzik még négy ember. És nagy valószínűséggel, sajnos ezt nem jó kimondani, de ők is az áldozatok között vannak, tehát ez a rendbeliség csak nőni fog. Annyit tudni kell, hogy ez egy minősítő körülmény az, hogyha halált okoz. És ezért minősíti fel bűntettre, tehát ezért volt az, hogy addig, amíg eltűntek, addig vétség, amikor már bizonyossággal tudjuk azt, hogy elhunytak az áldozatok, akkor onnantól kezdve bűntettről beszélünk." - mondta Sógor Zsolt.

A tragédia után többen felvetették a vízi közlekedés szabályainak esetleges szigorítását. A miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón azt mondta, vizsgálják a lehetőségét, és ha van rá mód, hogy biztonságosabbá tegyék a vízi közlekedést, változtatnának a szabályokon.

"Természetes, magától értetődik, hogyha egy hasonló baleset bármilyen szabályozásmódosítással elkerülhető, akkor mi nyitottak vagyunk rá." - foglmazott a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Majd hozzátette, a rendelkezésre álló információk alapján azonban ha betartották volna a jelenleg is hatályos szabályokat, elkerülhető lett volna a baleset.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

A Kúriánál pattog a labda, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is beadta kérelmét. Pedig a főpolgármesternek lenne erre egy egyszerűbb lehetősége is. Akár le is mondhatna, és akkor egyértelműen új választást kellene kiírni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!