2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Belföld

Megszüntethetőek a lánctartozások? + Kép + Videó

A Parlament elé vonult a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) a lánctartozások miatt. A szervezet szerint Magyarországon több ezer milliárd forintot nem fizettek ki eddig a különböző beruházások alvállalkozóinak, miközben van olyan fővállalkozó, amely közben már csődvédelembe menekült.

Éliás Ádám, a szövetség elnöke petíciót vitt az Országgyűlés elnökének, a miniszterelnöknek és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. Ebben az érdekképviselet azt állítja, hogy a magyar gazdaságot még a nemzetközi pénzügyi válságnál is súlyosabban érintik a lánctartozások, ezért a folyamatban lévő ügyek orvoslását követelik. A dokumentumban javaslatokat is tettek a megoldásra.

„Mi sem tartjuk egészséges és normális dolognak, hogy valaki elvégez egy munkát, és ahhoz, hogy hozzájusson a munkája ellenértékéhez, akciókat kelljen, blokádokat kelljen, bontásokat kelljen szervezni, mi ebben nem találjuk örömünket. Ez egy abnormális helyzet szükségszerű következménye, ezért van az, hogy minden kígyót-békát kiabálnak ránk azok, akik felelősek ezért a helyzetért” – mondta Éliás Ádám.

Fotó: MTI

A VÉSZ elnöke szerint például az egyoldalú árverseny kiküszöbölését az óradíjak minimális összegének meghatározásával kellene megoldani, mert így elkerülhetőek lennének az irreális egymás alá ígérgetések. Mindezt az illetékes szakhatóság félévente vizsgálhatná. Éliás Ádám javaslatai szerint olyan kamarákra lenne szükség, amelyek elvégzik a szakma szűrését is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!