2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Megszűnik a kereseti korlát az állásban lévő nyugdíjasoknál

  • Megszűnik a kereseti korlát az állásban lévő nyugdíjasoknál

Eltörlik a kereseti korlátot az állásban lévő nyugdíjasoknál. Aki plusz munkát vállal – annak 2019-től már nem szüneteltetik a nyugdíjfolyósítását. Ez a fajta járulékmentesség kizárólag a Munka Törvénykönyve szerinti jogviszonyban foglalkoztatott nyugdíjas munkavállalókra érvényes. A járulékfizetési kötelezettség eltörlésével párhuzamosan megszűnik a nyugdíjnövelés intézménye is.

A Hír TV-nek nyilatkozó adószakértő szerint ezzel megszűnik a nyugdíjas szövetkezetek adóelőnye.

„Ahhoz hogy valaki nyugdíjba menjen, ahhoz meg kellett szüntetni a munkaviszonyát és akkor igényelhette a nyugdíjat. Ez az adminisztratív korlát megszűnik, tehát valaki úgy is kezdeményezheti a nyugdíj megállapítását, hogy mellette tovább dolgozik folyamatosan, ez egy jelentős adminisztrációs csökkentés” – mondta Angyal József.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Beadja az unió végül a derekát? + videó

Beadja az unió végül a derekát? + videó

Sajtóinformációk szerint december közepéig meghozza pozitív döntését az európai bizottság, és felszabadulhat tíz milliárd eurónyi befagyasztott forrás hazánk számára. Vendégünk volt Halkó Petra, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!