2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Megszorításokról döntött Ferencváros baloldali polgármestere

  • Megszorításokról döntött Ferencváros baloldali polgármestere

Megszorításokkal köszönt be az új év a baloldali vezetésű Ferencvárosba. Emelkedik ugyanis az építmény- és a telekadó, hatszorosára nő a parkolási engedélyek összege és jelentősen drágul a területfoglalási díj is - erről döntött egy személyben a rendkívüli jogrendet kihasználva Baranyi Krisztina, polgármester. "Karácsonyi ajándék a kerületi lakosoknak" - így reagált a megszorításokra a kerületi a Fidesz. A miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint olyan a helyzet, mintha csak egy 2008-as politikai retrófilmet látnánk.

Szombaton még közösségi oldalán hirdette, hogy a ferencvárosi autósoknak segít a kerület baloldali polgármestere, a gépjármű tulajdonosok azonban nem sokáig örülhettek. Baranyi Krisztina ugyanis a hatszorosára - 2 ezerről tizenkétezer forintra emeli a helyieknek a parkolási engedélyek összegét.

A kerület lakói elégedetlenek a döntéssel. De nemcsak parkolási engedélyekért kell többet fizetni januártól. Jelentősen nő majd a területfoglalásért fizetendő összeg is. A baloldali polgármester a rendkívüli jogrend idején egy személyben emeli a vállalkozások számára az építmény- és a telekadót is.

Kerestük Baranyi Krisztinát, hogy a lakosok és vállalkozások megsegítése helyett miért megszorításokkal kívánja kezelni a helyzetet, azonban nem válaszolt kérdéseinkre.

A ferencvárosi Fidesz elutasítja a polgármester döntését. Gyurákovics Andrea szerint miközben a kormányzat adó- és köztehercsökkentésekkel próbál segíteni, addig ez a kerület a sarcolás mellett dönt. Az önkormányzati képviselő hozzátette, az adóemeléseket és megszorításokat végrehajtó többi baloldali kerülethez hasonlóan itt sincs meg a segítő szándék a lakosok és vállalkozók megsegítésére.

Gyurákovics Andrea hozzátette, a kormányzat jövőre 16 százalékkal több pénzt különít el az önkormányzatok számára, így nem indokolja semmi a drasztikus adóemeléseket.

A miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára a parlamentben arról beszélt, hogy adócsökkentéssel lehet enyhíteni a gazdasági nehézségeken, a baloldali önkormányzatok ezzel szemben megszorításokat hajtanak végre.

A ferencvárosi megszorítások januártól lépnek életbe.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!