2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Belföld

Megszorításokat hozna a baloldal a magyarok szerint

A magyarok 58 százaléka a rezsiköltségek növekedését, 53 százalékuk a munkavállalókat és a vállalkozókat terhelő adók emelkedését valószínűsíti egy esetleges kormányváltás esetén – derül ki a Real-PR 93. legfrissebb, ezerfős, reprezentatív kutatásából.

  • Megszorításokat hozna a baloldal a magyarok szerint

Tízből hat magyar, azaz 63 százalék szerint nem nőne az életszínvonal, illetve hatvan százalék szerint az ÁFA sem csökkenne. 

Vagyis minden kérdésben pesszimistán vélekedik a jövőről döntő többség, amennyiben a baloldal jutna a kormányrúdhoz. 

Sokan a megélhetésük, életszínvonaluk várható alakulása alapján döntenek a szavazatukról. Ha a jövő évi választás alapvetően ezen fog múlni, igen nehéz az ellenzék helyzete, ugyanis baloldali kormányváltás esetén minden tekintetben pesszimista a magyarok többsége a gazdaságot érintő kérdésekben. 

Az 58 százaléknyi negatív véleménnyel szemben mindössze a társadalom kevesebb mint egyharmada, 29 százalék gondolja úgy, hogy nem növekednének a rezsiköltségek. 

Emellett a választópolgárok harmada, pontosan 32 százalék nem számítana a munkavállalókat és a vállalkozásokat terhelő adók emelkedésére, ha a baloldali koalíció kormányozna. Kormányváltás esetén az életszínvonal alakulása és az ÁFA mértéke kapcsán csupán 23-26 százaléknyian optimisták, tíz emberből hat – ez 60-63 százalék – viszont nem remél adócsökkentést vagy életszínvonal-javulást.

A Real-PR 93. felméréséből kiderül: minden tekintetben pesszimistábbak a vidékiek, mint a budapestiek. 

Ez leginkább a dolgozókat és a vállalkozásokat terhelő adók vonatkozásában mutatkozik meg: a vidéken élők 55 százaléka, a fővárosiak 43 százaléka számít ebben a témakörben negatív változásra a baloldaltól. Tízből hat (64 százalék) vidéki nem számít javulásra az életszínvonal területén, ráadásul mindössze kicsit több mint ötödük (23 százalék) vélekedik pozitívan a kérdésről. 

A fővárosban 57 százaléknyi pesszimista lakossal szemben mindössze 25 százalék optimista áll az életszínvonal kérdésében. 

A rezsiköltségek és az ÁFA mértékének várható alakulását illetően lakóhelytől alapvetően függetlenek a kedvezőtlen vélemények, még a budapestiek jelentős többsége, azaz 55-57 százalék is fel van készülve, hogy egy kormányváltás esetén megdrágulna az élet.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!