2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Megszorítások Ózdon

Megvonja az idénre tervezett támogatásokat és elveszi a képviselői kereteket Ózd jobbikos polgármestere. Janiczak Dávid így reagált arra, hogy az önkormányzatoknak is be kell fizetnie a kormány által létrehozott járvány-alapba. A helyi Fidesz szerint nem az embereken, hanem saját magukon kellene elkezdeni a spórolást.

  • Megszorítások Ózdon

Megszorításokat jelentett be az ózdi polgármester, miután kiderült, az önkormányzatoknál maradó gépjárműadót a kormány által létrehozott járványügyi alapba kell befizetni. Janiczak Dávid korábban kivéreztetésnek nevezte az intézkedést, ezért a jobbikos városvezető úgy döntött, elveszi az idénre tervezett sport, civil, egyházi és rendőrségi támogatásokat, és megvonja az önkormányzati képviselői kereteket is.

Nem végez tevékenységet egyetlen bizottság sem, tehát munka nélkül veszik fel ezt a pénzt.

A helyi Fidesz egyetért a költségvetés módosításával, de szerintük nem közvetlenül az emberektől, és a közösségektől kellene elvonni a pénzt.

A gépjárműadóból kieső bevétel egyébként a több mint 4 milliárd forintból gazdálkodó Ózd esetében csupán ötvenmillió forint.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.
Harc a zsugorinflációval + videó

Harc a zsugorinflációval + videó

Március 1-jétől kötelező a boltokban feltüntetni, ha egy adott termék mennyisége csökken. A témában Nobilis Márton élelmiszeriparért felelős államtitkárt kérdezte M. Dobos Marianne műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!