2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Lúdas Matyi

Következik:

Híradó 15:15

Belföld

Megszorítások Ózdon

Megvonja az idénre tervezett támogatásokat és elveszi a képviselői kereteket Ózd jobbikos polgármestere. Janiczak Dávid így reagált arra, hogy az önkormányzatoknak is be kell fizetnie a kormány által létrehozott járvány-alapba. A helyi Fidesz szerint nem az embereken, hanem saját magukon kellene elkezdeni a spórolást.

  • Megszorítások Ózdon

Megszorításokat jelentett be az ózdi polgármester, miután kiderült, az önkormányzatoknál maradó gépjárműadót a kormány által létrehozott járványügyi alapba kell befizetni. Janiczak Dávid korábban kivéreztetésnek nevezte az intézkedést, ezért a jobbikos városvezető úgy döntött, elveszi az idénre tervezett sport, civil, egyházi és rendőrségi támogatásokat, és megvonja az önkormányzati képviselői kereteket is.

Nem végez tevékenységet egyetlen bizottság sem, tehát munka nélkül veszik fel ezt a pénzt.

A helyi Fidesz egyetért a költségvetés módosításával, de szerintük nem közvetlenül az emberektől, és a közösségektől kellene elvonni a pénzt.

A gépjárműadóból kieső bevétel egyébként a több mint 4 milliárd forintból gazdálkodó Ózd esetében csupán ötvenmillió forint.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Balázs: Támogatjuk a svéd NATO-csatlakozást, de van egy kis bökkenő

Orbán Balázs: Támogatjuk a svéd NATO-csatlakozást, de van egy kis bökkenő

Várjuk a svéd kormányzati szereplőktől, hogy megnyugtassák a magyar parlament tagjait, az a célunk, hogy minél nagyobb parlamenti többséggel tudjuk támogatni Svédország NATO-csatlakozását, hasonlóan Finnországéhoz - fejtette ki a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a két ország magyar támogatásáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!