2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

Megnövekedett forgalomra kell számítani az ünnep miatt + videó

Megnövekedett forgalomra kell számítani a boltokban és a közlekedésben Pünkösd miatt. A CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila 15-20 százalékos forgalmi többletre számít a vasárnapi és hétfői bolt-zárat megelőzően.

  • Megnövekedett forgalomra kell számítani az ünnep miatt + videó

Tömött sorokban állnak az emberek ebben a bevásárlóközpontban. Pünkösd közeledtével ismét ehhez hasonló megnövekedett forgalomra kell számítani a boltokban. 

"A mostani időszakban becsléseink szerint egy ilyen 15-20 százalékos mértékű lesz a forgalmi többlet a normál időszakhoz képest." - ezt vetíti előre a Pünkösdöt megelőző időszakra a CBA kommunikációs igazgatója. Fodor Attila hangsúlyozta: az ünnep előtt alapvetően normál nyitvatartással várják a boltok a vásárlókat.

Fodor Attila, komunikációs igazgató, CBA: "Jellemzően az áruházak a szokásos nyitvatartási idővel várják a vásárlókat pénteken és szombaton de lehetnek olyan egységek de ezek nem lesznek olyan nagyon jellemzőek, ahol ha a vásárlói igények ezt követelik meg akkor hosszabbítanak a nyitvatartási időn."

Fodor Attila hozzátette: a vasárnapi és hétfői boltzár után kedd reggeltől ismét a megszokott nyitvatartással várják az üzletláncok a vásárlókat.

A boltok mellett a MÁV-nál is nagyobb forgalomra számítanak a Pünkösd miatt.

Váczi Viktor, sajtóügyeletes MÁV: "A MÁV-Start vonatai a hosszú hétvégén vasárnap az ünnepnapi, hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Mindenképpen számítunk arra, hogy sokan kelnek útra a hosszú hétvégén, ezért célszerű már elővételben megvásárolni a vonatjegyeket és a helyjegyeket használva az online csatornákat tehát a MÁV applikációt vagy pedig az Elvirát a jegyvásárláshoz, így el lehet kerülni a nagyobb sorban állásokat."

A Pünkösd miatt szombat reggeltől hétfő estig ismét megnyílik a fővárosban a pesti alsó rakpart a gyalogosok, kerékpárosok és a rollerezők számára, akik így autómentes környezetben kapcsolódhatnak ki a rakpart Margit híd és Erzsébet híd közötti szakaszán.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!