2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Célpont 13:05

Belföld

Megkezdődött az Európai Mobilitási Hét

Idén is megrendezik az Európai Mobilitási Hetet. Ezúttal a különféle közlekedési módok változatos felhasználására összpontosít a rendezvénysorozat. A budapesti Andrássy úton családi hétvégével nyitották meg a rendezvénysorozatot.

  • Megkezdődött az Európai Mobilitási Hét

Bár az autók elől lezárták az Andrássy utat, torlódásból így sem volt hiány. Az egyik standnál a gyerekek biciklikkel, és rollerekkel gyakorolhatták a legalapvetőbb KRESZ-szabályokat, de emellett rengeteg más programmal várták a látogatókat a mobilitási hetet megnyitó családi hétvégén.

Az idén 17-edszer megrendezett Európai Mobilitási Hét célja a fenntartható környezettudatos közlekedés népszerűsítése. A rendezvénysorozatra az eddigi dupláját, 140 millió forintot költ a kormány.

„Ma, azt gondolom, hogy arra kell figyeljünk, hogy az ingert felkeltsük magunkban arra, hogy lehet autómentesen is közlekedni. A héten megtapasztaljuk azt, hogy egyébként a multimodalitás jegyében élve, ami egyébként a programnak a mottója is idén, tudunk egy-egy más eszközökkel is eljutni valahová, mint autóval. El kell fogadnunk azt, hogy van lehetőségünk már olyan csatlakozásokra, köszönhetően, főleg ugye Budapestet tekintve a közlekedési lehetőségeknek, amellyel akár már olyan útvonalak tudunk megtenni, amik eddig elképzelhetetlenek lettek volna” – emelte ki Weingartner Balázs, a fenntarthatóságért felelős államtitkár.

A BKK vezetője mindenkit arra biztatott, hogy a lehetőségeikhez mérten válasszanak fenntartható közlekedési formákat.

A látogatók közül sokan érkeztek biciklivel, és a helyszínen egészen különleges járműveket is ki lehetett próbálni. Az autó hátrahagyását a hétköznapokban azonban a legtöbben még nem vállalják.

„Nagyjából a BKK színvonala az, ami minket ebben gátol. Tehát azért én nap mint nap BKK-val utazom reggel a munkába, és nem jó tapasztalataim vannak sajnos” – mondta egy hölgy.

A rendezvénysorozathoz 269 település csatlakozott, így a hét folyamán országszerte találkozhatnak a fenntartható közlekedést népszerűsítő programokkal és előadásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb három német szélsőbaloldalit köröznek

Újabb három német szélsőbaloldalit köröznek

Újabb három németországi szélsőbaloldalit köröznek - írja a Magyar Nemzet. Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a februári budapesti brutális támadók közül.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!