2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Megkezdődött a síszezon

A havazással együtt megkezdődött a síszezon is: kinyitott az eplényi és a mátraszentistváni sícentrum is. Egyelőre csak néhány felvonó működik, a pályákat pedig hóágyúzni kellett, de ez nem zavarta a síelőket. Idén a tavalyihoz képest három héttel később kezdődött a szezon.

Egész nap szakadt a hó a Veszprém megyei Eplényben. Ez az első hó decemberben, amit sokan ki is használtak. „Amikor elindultunk, Székesfehérvárnál még szárazság volt. Azt hittük, hogy itt sem lesz hó, de megérkezvén egész szép pelyhekben hullik, úgyhogy remélem, ez a három nap tényleg síeléssel fog eltelni” – mondta Barkóczi Csaba.

Az idei szezonban először nyitották ki a sípályát. Bár itt szombat óta havazik, még így is hóágyúzni kellett a pályákat. „Most van némi természetes hó is, de ez javarészt technikai, hóágyúzott hó. Két nappal ezelőtt itt még fekete volt minden, illetve füves. Az elmúlt két napban több mint tízezer köbméter technikai havat gyártottunk, és ennek köszönhetően lehet síelni mögöttünk a pályán” – fogalmazott Ebele Bálint, az eplényi Nordica Síaréna marketingvezetője.

Folyamatosan érkeztek a síelők. Délig több mint ötszáz jegy fogyott. Volt, aki nem is síelni jött, de ha már itt volt, lecsúszott. Délutánra annyi hó esett, hogy elakadtak az autók a sípályáról kivezető erdei úton. Csak azt engedték fel, akinek volt hólánca.

Mártaszentistvánon is kinyitott a sípálya. A kevés hó miatt itt is csak néhány pályán lehet csúszkálni, de ha a következő napokban is havazik, a többi felvonót is megnyitják.


Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!