2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Megindult a helyezkedés az ellenzéki oldalon

A főpolgármester bejelentése után megindult a helyezkedés az ellenzéki oldalon. Az MSZP és a Párbeszéd előválasztást akar, Horváth Csaba és Karácsony Gergely már be is jelentkezett, hogy ők indulnának egy ilyen megmérettetésen.

  • Megindult a helyezkedés az ellenzéki oldalon

„Szűk lesz az én mondandóm a kampányban, de hitem szerint hihető.”

Korainak érzi még a kampányolást a regnáló főpolgármester a jövő őszi önkormányzati választás előtt. Tarlós István ugyanakkor leszögezte, amúgy sem készül hangzatos ígéretekkel. Az ellenzéki oldalon egyelőre a kihívóját keresik.

„Személyesen már jeleztem, hogy vállaltom a megmérettetést” – közölte Horváth Csaba. Az MSZP heteken belül dönt kit indítanak, de fővárosi frakcióvezetőjük előválasztást akar a jelöltről.

„Eldördült a startpisztoly, mi a saját döntésüket heteken belül meghozzuk, de az ellenzék akkor jár el helyesen, ha ezzel szemben egy ellenzéki jelölt fog felállni, Budapesten az ellenzéknek tavasszal 62 százalékos többlete volt, ebből adódott, hogy a fővárosi körzetek kétharmadát nyerte és további 5 nyerhetett volna az LMP nagyobb kooperációjával” – tettet hozzá Horváth Csaba.

A zugló polgármestere is az ellenzéki előválasztás ötletét támogatja, de ezen Karácsony Gergely is megmérettetné magát. „Azon a versenyen tudok elindulni, ami létrejön, és majd a budapestiek eldöntik, hogy kit szeretnének Tarlós István kihívójaként látni, ha ez egy korrekt folyamatként létrejön és széleskörű politikai együttműködést tesz lehetővé, akkor én ezen a választáson valószínűleg el fogok indulni. Éppen ezért, ha el fogok indulni akkor én leszek a főpolgármester és én fogom vezeti a fejlesztési tanácsot” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Az LMP viszont máris jelezte, hogy ők nem kérnek az előválasztásból. „Az LMP nem lát a politikai porondon a fővárosban sem olyan értékközösséget amelyik előválasztást tudna tartani, így mi jelen pillanatban semmilyen előválasztásban nem gondolkodunk” – közölte Gaál József, a párt szóvivője.

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Tarlós István messze a legesélyesebb jelölt a főpolgármesteri posztra, támogatottsága a Fideszét is meghaladja Budapesten. A Nézőpont felmérése szerint egy egyelőre meg nem nevezett, baloldali jelölt 30 százalékos eredményt érne el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!