2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

Meghosszabbították az árstopokat, július elsejétől új intézkedést vezet be a kormány az élelmiszerboltokban

Június 30-ig meghosszabbítják az árstopokat. Legkésőbb július elsejétől pedig új intézkedést vezet be a kormány: akciókra kötelezik az üzleteket, egy-egy alapvető élelmiszer esetében. Ezzel egy időben életbe léptetik a Gazdasági Versenyhivatal és a Fogyasztóvédelem által létrehozott árfigyelő rendszert is.

  • Meghosszabbították az árstopokat, július elsejétől új intézkedést vezet be a kormány az élelmiszerboltokban

A háború beláthatatlan ideig elhúzódhat

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy több százezren haltak meg eddig a háborúban, mindkét oldalon egyre töb fegyver kerül a frontra, így pedig a háború beláthatatlan ideig elhúzódhat. Néhány nyugati ország szegémyített urántartalmú fegyvereket küld, míg az oroszok nukleáris fegyvereket tesztelnek - tette hozzá.A kormánynak nem változott az az álláspontja, hogy a NATO ne keveredjen bele a háborúba.  

Mindez egy atomháborút jelentene - mondta Gulyás.

Nem szállítunk továbbra sem fegyvereket, a kormány a béke pártján van. 

Július 30-ig maradnak az árstopok

Gulyás közölte, hogy a háború miatt jelentős inflációs helyzet alakult ki. Amíg háború van, és szankcók vannak, addig infláció is van. A kormány célja, hogy idén decemberre egyszámjegyű legyen a drágulás. Július 30-ig maradnak az árstopok - jelentette be Gulyás.

Ingyenes lesz a mezőgazdasági öntözés

A mezőgazdasági öntözés idén ingyenes lesz, ennek költségeit a kormány átválllaja - mondta Gulyás Gergely. Az ukrán gabonaimportról azt mondta a miniszter, hogy tranzit szállítások a jövőben is lehetnek, de Magyarországra nem lehet szállítnai. 

Komoly segítséget kapnak a mikrovállalkozások

A kormány folyamatosan tárgyal további tagállamokkal az ukrán gabonaimpor miatt kiváltott helyzettel. Döntött a kormány arról is, hogy mikrovállalkozások esetében az átlagofgyasztás feletti áramfogyasztását a lakossági piaci árakhoz igazítják, mindez azt jelenti hogy egy kiloatt ára 70 forint lesz - jelentette be Gulyás Gergely.

Amíg maradnak az árstopok, addig a hatóságok folyamatosan ellenőrizni fognak

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról beszélt, hogy ameddig háború lesz, addig marad a magas infláci. Brüsszel újabb és újabb szankciókról tárgyal. A kormány meghozta az inflációellenes lépéseit, és ezeknek már van hatása, mivel január óta csökkenn az infláció - tette hozzá. Nincs pardon a trükközésre - mondta Szentkirályi.Mindenkinek az előírt mennyiségű készletet biztosítania kell az árstopos termékekből. Amíg maradnak az árstopok, addig a hatóságok folyamatosan ellenőrizni fognak.  

Fontos változás jön július 1-től

Szentkirályi arról is beszélt, hogy online árfigyelő rendszer működik, és ahol szabálytalanságot látnak, ott láépni fognak.

Ezekben a nehéz időkben nincs helye a nyerészkedésnek. 

Új eszköz bevezetéséről döntött a kormány, mégpedig az alapvető élelmiszereknek 20 kategóriára kell bontania. Heti akciót kell hirdetnie az áruházaknak ezen termékcsoportok esetében - tette hozzá. A részletszabályok kidolgozása még folyamatban van.Július 1-től lép életbe ez a rendelet, és a legkiseb boltokra nem vonatkozik majd 

HírTV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: A S.E.R.E.G. + videó

Svenk: A S.E.R.E.G. + videó

Miért szeretik annyira az emberek – immár a magyarok is – a sorozatokat? A témáról Kenderessy Szabolcsot, a Sorozatwiki.hu főszerkesztőjét kérdeztük a Svenkben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!