2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Megháromszoroznák a Soros-szervezetek támogatását

A Soros-hálózat feltőkésítésére és a bevándorlást ellenző V4-országok pénzügyi megbüntetésére készül Brüsszel és a magyarországi baloldal – írja a PestiSrácok.hu.

  • Megháromszoroznák a Soros-szervezetek támogatását

Az MSZP, a DK és a Párbeszéd európai parlamenti képviselői által támogatott elképzelés szerint megháromszorozzák a Soros-szervezetek pénzügyi támogatását. Az Országgyűlésben Szászfalvi László KDNP-s képviselő és Rétvári Bence államtitkár is arra emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság letagadta a bevándorláspárti terveket.

A Soros-hálózat feltőkésítésére és a bevándorlást ellenző V4 országok pénzügyi megbüntetésére készül Brüsszel és a magyarországi baloldal – írja a Pesti Srácok. Az MSZP, a DK és a Párbeszéd európai parlamenti képviselői által támogatott elképzelés szerint a jövőben megháromszorozzák a Soros-szervezetek pénzügyi támogatását. A kedvezményezettek egyike a terrorizmusért elítélt Ahmed H.-nak jogsegélyt nyújtó Helsinki Bizottság, amely 2017-ben 404 millió forintból gazdálkodott. Ebből mindössze 3 millió forintot adtak össze magánszemélyek. A szervezet legbőkezűbb támogatója eddig is az Európai Unió és a Nyílt Társadalom Alapítvány volt.

Az Országgyűlésben a napirend előtt felszólalók között a KDNP-s Szászfalvi László élesen bírálta a brüsszeli bürokratákat, amiért tévedhetetlennek tartják magukat és sértődötten reagálnak a kritikákra, önfeladó politikájukat bírálhatatlannak tartják.

„A mostani brüsszeli bevándorláspárti vezetés az emberek megkérdezése nélkül illegális migránsok milliói előtt nyitotta ki Európa kapuit, de továbbra is még több bevándorlót akar Európába hozni. Ennek érdekében mindent elkövetnek, és ebben jó partnerre találnak a bevándorláspárti ellenzékben. Ez biztonságunkat és gyermekeink életét veszélyezteti, a tét tehát Európa jövője” – nyilatkozta Szászfalvi. 

A KDNP-s országgyűlési képviselő elmondta: Brüsszel letagadta, hogy milyen tervei vannak, például azt, hogy a kötelező betelepítési kvótát nem vonták vissza. Mint a KDNP-s képviselő fogalmazott: mindent alárendelnének az illegális migráció támogatásának.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a kormány tájékoztató kampányát azért indította, mert Brüsszelben sokan le akarják tagadni a migrációt pártoló terveket. A tájékoztató kampányra válaszul pedig még egyszer letagadták ezeket a terveket.

„Jól látható tehát, hogy az Európai Bizottság fél az emberektől, fél az emberek véleményétől, ezért próbálja letagadni ezeket a terveket. Más részről viszont azt láthatjuk, hogy nem csak Nagy-Britannia távozása miatt kudarcos ez az öt év, hanem azért is, mert az Európai Bizottság nem tudta az európai emberek álláspontját képviselni” – mondta Rétvári. 

Az államtitkár megjegyezte, hogy a brüsszeli vezetés, például Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és helyettese, Frans Timmermans részéről arrogáns, a tagállamok érdekeire fittyet hányó kioktató stílus tapasztalható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!