2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Meghalt Szilágyi István színész

Hír TV

2020. május 3., vasárnap 12:25

82 éves korában életét vesztette Szilágy István színész. § Ő volt a Keménykalap és Krumpliorr sorozat Lópici Gáspárja. A rendőrség megerősítette, hogy a színművész halálát idegenkezűség okozta, és a fiával szemben emberölés gyanúja miatt indított eljárást a BRFK. A Blikk információi szerint a férfi egy fejre mért ütéssel végzett édesapjával. Információink szerint a színész fiát, és feleségét órákig hallgatták ki a rendőrség Teve utcai székházában, majd a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. Az idős színész fia édesapja bántalmazása miatt már állt bíróság előtt, három évvel ezelőtt. Akkor súlyos testi sértés miatt kellett felelnie.

Időközben az MTI arról számolt be, hogy megöltek egy férfit Budapest XVII. kerületében, a rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján. Több hírportálon megjelent információ szerint a gyilkosság áldozata Szilágyi István színművész.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az esetről kiadott közleményében azt írta, vasárnap reggel 7 óra 34 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a XVII. kerületi X. utca egyik családi házában egy férfi bántalmazza apját.

A rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, aki ellen a BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatását - közölték.

 

Hír TV/MTI