2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Megfelelőek a kórházi kapacitások

Biztonságos mennyiségű tartalékkal rendelkeznek a kórházak - hangsúlyozta a miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videójában. Orbán Viktor az operatív törzs ülése után azt mondta: a második hullám nagy lendülettel megindult Magyarországon, és a fertőzöttek száma várhatóan tovább emelkedik. A kormányfő hozzátette: van elég ágy, eszköz és személyzet is a fertőzöttek gyógyítására.

  • Megfelelőek a kórházi kapacitások

Ismét ezer közelében van a koronavírus fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában 950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, ezzel

23 077-re nőtt hazánkban a beazonosított betegek száma. Tizenkét beteg meghalt, így 730-ra emelkedett a járványban elhunytak száma. Jelenleg 589 főt ápolnak kórházban, közülük 36-an vannak lélegeztetőgépen. 5099 azonban már meggyógyultak a betegségből.

"Eltűnni szerintem ez a vírus nem fog"

- erről beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a Pécsi Tudományegyetem professzora. Jakab Ferenc azt hangsúlyozta: meg kell tanulni együtt élni a koronavírussal.

Ettől a vírustól mi nem fogunk többé megszabadulni, azt prognosztizálom, hogy be fog épülni a normális légúti őszi-téli fertőzéseknek a palettájába, de természetesen az oltási stratégiával radikálisan vissza lehet szorítani és a mostani világjárványt meg lehet állítani

- Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológusprofesszora

A szakember hozzátette: jelenleg több olyan kutatás is zajlik a világban, ahol a kísérletek az utolsó fázisban járnak, így akár már az év végén meglehet a hatásos vakcina.

Biztonságos mennyiségű tartalékkal rendelkeznek a kórházak - közölte a miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videójában. Orbán Viktor az operatív törzs ülése után elmondta: a második hullám nagy lendülettel megindult Magyarországon, és a fertőzöttek száma várhatóan tovább emelkedik azonban van elegendő kórházi ágy, eszköz és személyzet a fertőzöttek gyógyítására.

"A kórházi kapacitásokat rendszeresen áttekintjük, van-e elegendő ágy, van-e elegendő eszköz, van-e elegendő lélegeztetőgép, és van-e elegendő orvos és személyzet, a mai tájékoztatás szerint rendelkezésre áll a szükséges eszköz, a szükséges személyi állomány, és a szükséges kórházi ágy is, és bár vannak lezsírozott járványkórház kapacitásaink is, azoknak a megnyitása most még nem szükséges, valószínűleg a számok emelkedni fognak, és valamikor majd ezeket meg kell nyitnunk, de egyelőre biztonságos mennyiségű tartalékkal rendelkezünk"

- mondta a miniszterelnök.

Az Operatív Törzs továbbra is arra kér mindenkit: tartsák be a maszkviselés szabályait, valamint a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is mindeni kerülje azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, illetve gyakran és alaposan mossanak kezet.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!