2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Megérkeztek a tankönyvek az iskolákba, a tanév rendben el fog kezdődni

A tanév rendben el fog kezdődni, folyamatosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba - erről Rétvári Bence beszélt a budapesti Kölcsey Ferenc Általános Iskolában. Az államtitkár közölte: augusztus elején kezdődött meg 13 millió tankönyv kiszállítása mintegy 4200 iskolába. Azok az iskolák, amelyek a múlt hétre kérték a tankkönyveket, már megkapták, az erre a hétre kért tankönyvek is rendben megérkeznek. A tankönyveket idén is ingyen kapják a diákok.

  • Megérkeztek a tankönyvek az iskolákba, a tanév rendben el fog kezdődni

"A tankönyveket egy új rendszerben állították elő. Nagyon fontos elmondani, ha a korábbi 2010 előtti időszak folytatódott volna, akkor ma egy családban körülbelül 30- 40 ezer forint lenne gyermekenként egy tankönyvcsomag ára" - mondta Rétvári bence.

Az államtitkár hozzátette, hogy a korábbiakban piaci cégek állították elő ezeket a tankönyveket, hiszen az állami tankönyvkiadó cégeket is privatizálták, és az árakat folyamatosan emelték 2002 és 2010 között.

"A tankönyvek ára 70 százalékkal emelkedett. Ha maradt volna az a rendszer, akkor tovább emelkedett volna a tankönyvek ára. Elég visszaemlékezni, hogy az utóbbi másfél évben milyen áremelkedés volt a papír területén is, ezt most a családoknak kellene megfizetni, ha nem alakult volna ki az állami ingyenes tankönyvellátási rendszer" - mutatott rá Rétvári Bence.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!