2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Megdöbbentő hangfelvétel kapott nyilvánosságot: Karácsony Gergely őszödi beszéde

Súlyos állításokat tartalmazó, Karácsony Gergely számára megalázó hangfelvétel bukkant fel szerdán a Herbal Reality youtube-csatornáján. Mindenképpen érdekes, hogy a hanganyagot nem sokkal később törölték a felületről, azonban több más helyen újra előkerült. Nem is akárhol: ellenzéki médiumokban. Az összevágott felvételen a baloldali főpolgármester-jelölt az MSZP-vel és a politikusaikkal való nagyon rossz kapcsolatát elemzi, olyan megvilágításban, amelyre eddig még nem igazán volt példa. Jól hallhatóan a beszélgetés nem hivatalos környezetben zajlott, mivel az kifejezetten kötetlen hangvételű volt.

  • Megdöbbentő hangfelvétel kapott nyilvánosságot: Karácsony Gergely őszödi beszéde

Nem csak az elhangzottak az érdekesek, hanem az is, hogyan, és miért került ki két és fél héttel egy belső, ellenzéki beszélgetés az internetre, amely ráadásul az ellenzéki médiumokban jelent meg először.

Az időzítés, a beszélgetésrészletek tartalma, és a hír megjelenésének helye mind arra felé mutat, hogy az ellenzék elengedte a főpolgármester-választást, és Karácsonyból akarnak bűnbakot csinálni, mint aki egyedüli felelőse a budapesti ellenzék nagy vereségéért.

A közvélemény-kutatások mind azt mutatják, hogy Zugló vezetőjének semmi esélye sincs Tarlós István ellen, és az is megfigyelhető, hogy több szövetséges párt (DK) sem annyira iparkodik a kampányban, mint amennyire az elvárható lenne. Mint ismert, tavaly volt egy ehhez kísértetiesen hasonló eset, akkor az országgyűlési kampányban került elő Karácsonyról egy meglehetősen kellemetlen hangfelvétel.

A mostani anyagon a Párbeszéd társelnöke kezdésként arról beszélt, hogy

„az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

Majd az első kérdésre adott válaszában olyan mértékben rajzolódott ki Karácsony alkalmatlansága, kiszolgáltatottsága, mint talán még soha.

„Egy csomó minden rám van bízva, program, tehát ezekkel ők nem foglalkoznak, vagy legalábbis ott, én soha nem egyeztettem senkivel, amik hatalmi kérdéseken túl vannak, ott azt csinálok, amit akarok. Ezekben persze nem. Én úgy működök, hogy viszonylag ritkán csapok az asztalra, és ezt be akarom osztani. Nem egy autoriter ember vagyok, és eddig egyszer volt olyan, hogy azt mondtam, hogy ez így lesz, és akkor az úgy lett.”

Az összevágott felvételen az konkrétan nem hangzott el, hogy az MSZP vezető politikusaival folytatott tárgyalásairól lenne szó, de mivel Horváth Csaba is szóba került, így ez feltételezhető.

Később egy másik MSZP-s vezetőt is szid, Tüttő Katát.

Majd jön a talán legmegdöbbentőbb rész:

a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet. Horváth Csaba sem becsületes szerinte, de legalább óvatos és tudja, miért jár börtön.

Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki.„

Később saját gyengeségéről beszél, sajátos megfogalmazásban:

„Az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy dolgokat helyre tegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni, és azt fogják mondani, hogy jó, akkor Gergő, akkor menj.”

Ezután egyértelműen kiderül, hogy maffiamódszerekkel dolgozik a magyar baloldal:

„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (…), tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.”

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt lényegét tekintve bűnözőnek nevezi. Hiszen mi más is egy olyan ember, aki valakinek a családját fenyegeti.

Gulyás Gergely a Kormányinfón egyébként elég logikusan úgy értékelte a helyzetet, hogy kiderült, milyen maffiaállapotok uralkodnak a baloldalon.

A teljes cikket IDE kattintva tekinthetik meg.

Karácsonyt Gergelyt a 444.hu megkereste a hangfelvétellel kapcsolatban.

A főpolgármester-jelölt arra a kérdésre, hogy ő beszél-e a felvételen, a következő választ adta: „Megkaptam a választ a vitakihívásra. Nyílt szembenézés helyett titkosszolgálati módszerek, lehallgatott és összevágott hangfelvétel, alighanem az én hangommal.”

Karácsony Gergely szerint az ellenzéki összefogás jól működik és erős szövetség. A felvételen elhangzik, hogy „nem egy autoriter ember vagyok, és eddig egyszer volt olyan, hogy azt mondtam, hogy ez így lesz, és akkor az úgy lett”, amivel szerinte arra utalhatott, hogy a budapesti változást megalapozó szakmai programot ő és szakmai csapata alkotta meg, ehhez csatlakozott az előválasztáson még rivális Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor.

Az általa említett zsarolással kapcsolatban azt mondta: „Polgármesterként kaptam fenyegetéseket, de nem politikai szereplőktől. Most sem beszélek másról. Nem hátráltam akkor sem, most sem fognak tudni erre rávenni. Mert ebből is látszik, hogy nálam zéró tolerancia van a korrupcióval szemben. Megküzdöttem ezért Zuglóban is. Ebben az MSZP és minden szövetséges párt támogat, tehát ez csak erősíti a szövetségünket.”

Az is elhangzik, hogy ha visszamegy Zuglóba, elássák, amit elmondása szerint nem politikai értelemben értett, „hiszen egy kerületi polgármester a harcai nagy részét nem tudja a nyilvánosság előtt megvívni, mert radar alatt van.”

Origo nyomán Magyar Nemzet, Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!