2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

Még tíz nap a „Ne gyújts rá” világnapig

Magyarország is csatlakozik a nemzetközi dohányzás ellenes világnaphoz - jelentette be az Ember Erőforrások Misztériumának egészségügyért felelős államtitkára. Horváth Ildikó, a Ne gyújts rá programmal kapcsolatban elmondta: hazánkban a lakosság 27 százaléka vallja magát dohányosnak, ami egy százalékkal magasabb az európai átlagnál.

  • Még tíz nap a „Ne gyújts rá” világnapig

 

A dohányzás mára bizonyítottan átlagosan 10-15 évvel rövidíti meg az emberek életét, Magyarországon pedig évente 22 ezer ember haláláért felelős.

Azt mondják itt az Országos Dohányzásleszokás Támogató Központban dolgozó kollégák, hogy 10 nap utánra kitűzni a szabadság napját az egy realitás, ennyi idő alatt elégséges elhatározni azt, hogy én valóban nem fogok rágyújtani. Elégségesen fel lehet arra készülni, hogy mik azok, amiket azon a napon máshogyan fogok csinálni és ezt a napot ezt az egy 24 órát ezt követően meg lehet ismételni újra és újra. Tehát, elképzelhető az, hogy ez egy hosszú folyamatnak, egy valós dohányzásról való leszokásnak egy fontos állomása lesz

– hívta fel rá a figyelmet Horváth Ildikó.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!