2021. január 18.,
hétfő, Piroska napja

Még légkondicionálót is építettek a drogalagútba

2011. december 1., csütörtök 12:50

Többtonnányi marihuánát pakolnak ki egy csempészalagútból a hatóságok Mexikó és az amerikai Kalifornia állam határán. A négy méter mély és több mint 550 méter hosszú járaton keresztül 65 millió dollár értékű kábítószert csempésztek volna az Egyesült Államokba a mexikói drogbandák. Az alagút kimunkálása a mexikói és az amerikai vámosokat is meglepte.

„Ez az eddigi legkidolgozottabb járat, amit a kaliforniai–mexikói határon találtunk, és a legnagyobb drogfogás is. Kicsivel több, mint 32 tonna marihuánát foglaltunk le. Az alagút fa padlójához egy kifinomult sínrendszert erősítettek, amin egy elektromos vagon segítségével mozgatták a kábítószert. A drogot egy hidraulikus lift segítségével eresztették le az alagút mexikói végén, majd az amerikai oldalon egy lépcsőrendszeren keresztül hozták a felszínre” – mondta el az amerikai bevándorlási hivatal különleges ügynöke.

Ez már a második csempészalagút, amire rábukkantak a vámosok, két hete egy 400 méteres, légkondicionált járatot találtak a határ közelében. Az ügyben hat gyanúsítottat már őrizetbe vettek.

Forrás: HírTV