2020. augusztus 9.,
vasárnap, Emőd napja

Medgyessyt nem érdekelték az emberi sorsok, inkább a pénzről beszélt

Hír TV

2018. november 26., hétfő 22:00, frissítve: hétfő 23:04

Medgyessy Péter miniszterelnök nem sokra értékelte a 2001-es árvíz utáni emberfeletti munkát, hiszen amikor 2002-es kampánya során eljutott Beregbe,egészen másról beszélt – emlékeztetett a Hír TV Főhős című sztármagazinja.

Az árvíz sújtotta Bereget az Orbán-kormány épített újjá. Amikor Medgyessy miniszterelnökként a helyszínre látogatott, nem beszélt a kormány erőfeszítéseiről – ami még el is fogadható, hiszen a politikai ellenfelek ritkán szokták egymás munkáját dicsérni –, az viszont még ilyen távlatból is meglepő, hogy az emberi sorsok sem jutottak eszébe. Mindössze annyit mondott az újjáépített Beregről, hogy szép, meg jó, de drága. 

„Személyes érintettség miatt is azt a környéket nagyon a szívemen viselem – nyilatkozta Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője a Főhősben. – Igaz, nem a Beregben, hanem Szabolcs-Szatmárban születtem, de az kultikus környék, amit elmosott a víz. Akkor még végig sem gondoltuk azt a borzalmat, hogy mennyire kisütött Medgyessy megnyilvánulásából az az óriási világnézeti különbség, ami mára bebizonyosodott, hogy áthidalhatatlan.” 

Gajdics úgy gondolja, elképesztő, hogy Medgyessy az emberek lakóhelyének, szülőföldjének újjáépítését kizárólag pőre, aljas anyagi szempontból értelmezte.