2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Mazsihisz: Elfogadhatatlan a politikai célú listázás

Elfogadhatatlannak tartja a politikai célú listázást a Mazsihisz, ami szerint az ilyen tevékenység mentegetése is hibának számít. A Párbeszéd-párti Karácsony Gergely a múlt héten jelentette ki, hogy nem tartja nácizmusnak a zsidó képviselők listázását.

  • Mazsihisz: Elfogadhatatlan a politikai célú listázás

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közleményt adott ki, ebben arról is írnak, hogy a Jobbik a mai napig nem tudott kellően eltávolodni vállalhatatlan múltjától, ezért továbbra sem tartanak kapcsolatot a párttal. A közélet szempontjából pedig visszalépésnek tartják, hogy a magyar hatóságok megtűrték a neonáci csoportok hétvégi, budapesti demonstrálását.

Emlékezetes, Karácsony Gergely Magyarország élőben című műsorunkban jelentette ki, nem tartja nácizmusnak azt, ha a zsidó származású embereket listáznak.

– Műsorvezető: Közös erkölcsi alapja van Gyöngyösi Mártonnal aki zsidó képviselőket listázna?
– Karácsony: Gyöngyösi Márton nem zsidózna, nem zsidózott az elmúlt időszakban.
– Műsorvezető: Ő volt az, aki zsidó képviselőket listázna.
–Karácsony: nem listázná a zsidó származású embereket.
– Műsorvezető: Korábban megtette, nem távozott a pártból. Ön azt mondta, hogy akikre korábban ezt a jelzőt használta távoztak a pártból. Nem válaszolt még, hogy nácinak minősül-e az, aki zsidó képviselőket listázna.
– Karácsony: Nem, ez egy nagyon rossz hagyomány, egyébként nem gondolom hogy ez önmagában nácizmus. Rossz mondat volt.
– Műsorvezető: Szóval nem nácizmus?...
– Karácsony: Nem.

Tekintsék meg Karácsony Gergely döbbenetes kijelentését:

Beszámoltunk róla, a Tett és Védelem Alapítvány is kínosnak és károsnak tartja Karácsony kijelentését. A civil zsidó szervezet aggályosnak tartja, a balliberális főpolgármester jelölt Jobbikot védő mondatait és gondolatait. „Azt gondoljuk, hogy Karácsony Gergelynek és a demokratikus ellenzék némely vezetőjének beleértve némely baloldali véleményformálót is a magyarázkodás kínos és káros. Kifejezetten, hogy is mondjam mérgező a magyar társadalomra nézve abból a szempontból, hogy sokak számára elfogadhatóvá teszi ezeket a nézeteket. Mi azt mondjuk, hogy egyes pártok keressenek szövetségeket a politikai céljaik megvalósítása érdekében, mi a zsidó közösség mi szövetségeseket keresünk a saját biztonságunk megőrzése és biztosítása érdekében” – így a szervezet titkára.

Csalódott Karácsony Gergelyben az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija is Köves Slomó szerint az MSZP főpolgármesteri előválasztásán győzött zuglói polgármester túl ment egy határon. A vezető rabbi szerint az ellenzék az antiszemita kijelentések miatt elhiteltelenedik a választók szemében.

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!