2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

Nem nácizmus a zsidó képviselők listázása Karácsony Gergely szerint

Hír TV

2019. február 6., szerda 19:08, frissítve: csütörtök 07:51

Karácsony Gergely már nem tartja elfogadhatatlannak Gyöngyösi Márton korábbi kijelentését, amely szerint a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese listázná a zsidókat. A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szerint Gyöngyösi Márton csak egy rossz mondatot használt, ami még nem jelent nácizmust.

„Itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent” – Gyöngyösi Márton 2012-ben még listázni akarta a zsidó származású embereket, Karácsony Gergely ezt most már nem tartja ezt nácizmusnak, pedig akkoriban, mint mondta, ő is elment a kijelentés miatt rendezett tüntetésre.

A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje Magyarország Élőben című műsorunkban kijelentette, a Jobbikkal együtt lehet működni, mert Gyöngyösi Márton jó ideje nem zsidózott.  

Karácsony Gergely Magyarország élőben című műsorunkban elmondta, nem tartja nácizmusnak azt, ha a zsidó származású embereket listáznak.

– Műsorvezető: Közös erkölcsi alapja van Gyöngyösi Mártonnal aki zsidó képviselőket listázna?
– Karácsony: Gyöngyösi Márton nem zsidózna, nem zsidózott az elmúlt időszakban.
– Műsorvezető: Ő volt az, aki zsidó képviselőket listázna.
–Karácsony: nem listázná a zsidó származású embereket.
– Műsorvezető: Korábban megtette, nem távozott a pártból. Ön azt mondta, hogy akikre korábban ezt a jelzőt használta távoztak a pártból. Nem válaszolt még, hogy nácinak minősül-e az, aki zsidó képviselőket listázna.
– Karácsony: Nem, ez egy nagyon rossz hagyomány, egyébként nem gondolom hogy ez önmagában nácizmus. Rossz mondat volt.
– Műsorvezető: Szóval nem nácizmus?...
– Karácsony: Nem.

Tekintsék meg a teljes beszélgetést:

Karácsony Gergely szerint a nácik már elhagyták a Jobbikot, a vállalhatatlan politikusok jó része pedig a Mi Hazánk Mozgalomba távozott.

Volner János, aki szintén kilépett a Jobbikból és jelenleg a Mi Hazánk politikusa, úgy reagált Karácsony Gergely kijelentésére, hogy elvtelen alkut kötött a baloldal a Jobbikkal.

„Látható,hogy a baloldal is egy elvtelen alkut kötött, amikor kiegyezett azzal a Jobbikkal, amelynek az elnöke éppen náci karlendítésről elhíresült esküvőn vett részt és a Jobbik is egy elvtelen alkut kötött akkor, amikor ősellenségével a szocialistákkal és liberálisokkal egy elvtelen összefogásban vett részt annak érdekében, hogy a hatalom közelébe kerüljenek, a Mi Hazánk Mozgalom elhatárolódik ettől az ellenzéktől” – így Volner János független országgyűlési képviselő.

A baloldalon formálódó együttműködésben azonban még a Jobbik politikusai sem teljesen egységesek. Hegedűs Lórántné, a párt országgyűlési képviselője szerint a túlóra törvény elleni tiltakozáson kívül nincs olyan téma, amiben együttműködnének például a DK-val.

Hegedűs Lórántné korábban kijelentette, a leghatározottabban kerülniük kell minden olyan helyzetet, ahol akár csak egy képen jelennek meg a vörös ötven árnyalatához tartozó pártocskákkal, kivált olyan szerepvállalókkal, mint a szemkilövető Gyurcsány Ferenc.