2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Nem nácizmus a zsidó képviselők listázása Karácsony Gergely szerint

Karácsony Gergely már nem tartja elfogadhatatlannak Gyöngyösi Márton korábbi kijelentését, amely szerint a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese listázná a zsidókat. A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szerint Gyöngyösi Márton csak egy rossz mondatot használt, ami még nem jelent nácizmust.

„Itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent” – Gyöngyösi Márton 2012-ben még listázni akarta a zsidó származású embereket, Karácsony Gergely ezt most már nem tartja ezt nácizmusnak, pedig akkoriban, mint mondta, ő is elment a kijelentés miatt rendezett tüntetésre.

A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje Magyarország Élőben című műsorunkban kijelentette, a Jobbikkal együtt lehet működni, mert Gyöngyösi Márton jó ideje nem zsidózott.  

Karácsony Gergely Magyarország élőben című műsorunkban elmondta, nem tartja nácizmusnak azt, ha a zsidó származású embereket listáznak.

– Műsorvezető: Közös erkölcsi alapja van Gyöngyösi Mártonnal aki zsidó képviselőket listázna?
– Karácsony: Gyöngyösi Márton nem zsidózna, nem zsidózott az elmúlt időszakban.
– Műsorvezető: Ő volt az, aki zsidó képviselőket listázna.
–Karácsony: nem listázná a zsidó származású embereket.
– Műsorvezető: Korábban megtette, nem távozott a pártból. Ön azt mondta, hogy akikre korábban ezt a jelzőt használta távoztak a pártból. Nem válaszolt még, hogy nácinak minősül-e az, aki zsidó képviselőket listázna.
– Karácsony: Nem, ez egy nagyon rossz hagyomány, egyébként nem gondolom hogy ez önmagában nácizmus. Rossz mondat volt.
– Műsorvezető: Szóval nem nácizmus?...
– Karácsony: Nem.

Tekintsék meg a teljes beszélgetést:

Karácsony Gergely szerint a nácik már elhagyták a Jobbikot, a vállalhatatlan politikusok jó része pedig a Mi Hazánk Mozgalomba távozott.

Volner János, aki szintén kilépett a Jobbikból és jelenleg a Mi Hazánk politikusa, úgy reagált Karácsony Gergely kijelentésére, hogy elvtelen alkut kötött a baloldal a Jobbikkal.

„Látható,hogy a baloldal is egy elvtelen alkut kötött, amikor kiegyezett azzal a Jobbikkal, amelynek az elnöke éppen náci karlendítésről elhíresült esküvőn vett részt és a Jobbik is egy elvtelen alkut kötött akkor, amikor ősellenségével a szocialistákkal és liberálisokkal egy elvtelen összefogásban vett részt annak érdekében, hogy a hatalom közelébe kerüljenek, a Mi Hazánk Mozgalom elhatárolódik ettől az ellenzéktől” – így Volner János független országgyűlési képviselő.

A baloldalon formálódó együttműködésben azonban még a Jobbik politikusai sem teljesen egységesek. Hegedűs Lórántné, a párt országgyűlési képviselője szerint a túlóra törvény elleni tiltakozáson kívül nincs olyan téma, amiben együttműködnének például a DK-val.

Hegedűs Lórántné korábban kijelentette, a leghatározottabban kerülniük kell minden olyan helyzetet, ahol akár csak egy képen jelennek meg a vörös ötven árnyalatához tartozó pártocskákkal, kivált olyan szerepvállalókkal, mint a szemkilövető Gyurcsány Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Schanda Tamás: jócskán 250 ezer alatt a nyilvántartott álláskeresők száma

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat októberi adatai szerint a tavaly januárinál is kevesebb a regisztrált álláskereső Magyarországon. 2021. október 27.

Szijjártó: A migrációval egyező fenyegetést jelent a nemzetközi szervezetek ezzel kapcsolatos politikája

A migrációval megegyező súlyú fenyegetést jelent térségünkre a józan eszüket teljesen elveszítő nemzetközi szervezetek migrációval kapcsolatos politikája. 2021. október 27.

Luxusnyaralásra utazott Gyurcsány Ferenc és felesége

A Ripost értesülései szerint váratlanul Szardíniára utazott a Gyurcsány-házaspár. 2021. október 26.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!