2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Nem nácizmus a zsidó képviselők listázása Karácsony Gergely szerint

Karácsony Gergely már nem tartja elfogadhatatlannak Gyöngyösi Márton korábbi kijelentését, amely szerint a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese listázná a zsidókat. A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szerint Gyöngyösi Márton csak egy rossz mondatot használt, ami még nem jelent nácizmust.

  • Nem nácizmus a zsidó képviselők listázása Karácsony Gergely szerint

„Itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent” – Gyöngyösi Márton 2012-ben még listázni akarta a zsidó származású embereket, Karácsony Gergely ezt most már nem tartja ezt nácizmusnak, pedig akkoriban, mint mondta, ő is elment a kijelentés miatt rendezett tüntetésre.

A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje Magyarország Élőben című műsorunkban kijelentette, a Jobbikkal együtt lehet működni, mert Gyöngyösi Márton jó ideje nem zsidózott.  

Karácsony Gergely Magyarország élőben című műsorunkban elmondta, nem tartja nácizmusnak azt, ha a zsidó származású embereket listáznak.

– Műsorvezető: Közös erkölcsi alapja van Gyöngyösi Mártonnal aki zsidó képviselőket listázna?
– Karácsony: Gyöngyösi Márton nem zsidózna, nem zsidózott az elmúlt időszakban.
– Műsorvezető: Ő volt az, aki zsidó képviselőket listázna.
–Karácsony: nem listázná a zsidó származású embereket.
– Műsorvezető: Korábban megtette, nem távozott a pártból. Ön azt mondta, hogy akikre korábban ezt a jelzőt használta távoztak a pártból. Nem válaszolt még, hogy nácinak minősül-e az, aki zsidó képviselőket listázna.
– Karácsony: Nem, ez egy nagyon rossz hagyomány, egyébként nem gondolom hogy ez önmagában nácizmus. Rossz mondat volt.
– Műsorvezető: Szóval nem nácizmus?...
– Karácsony: Nem.

Tekintsék meg a teljes beszélgetést:

Karácsony Gergely szerint a nácik már elhagyták a Jobbikot, a vállalhatatlan politikusok jó része pedig a Mi Hazánk Mozgalomba távozott.

Volner János, aki szintén kilépett a Jobbikból és jelenleg a Mi Hazánk politikusa, úgy reagált Karácsony Gergely kijelentésére, hogy elvtelen alkut kötött a baloldal a Jobbikkal.

„Látható,hogy a baloldal is egy elvtelen alkut kötött, amikor kiegyezett azzal a Jobbikkal, amelynek az elnöke éppen náci karlendítésről elhíresült esküvőn vett részt és a Jobbik is egy elvtelen alkut kötött akkor, amikor ősellenségével a szocialistákkal és liberálisokkal egy elvtelen összefogásban vett részt annak érdekében, hogy a hatalom közelébe kerüljenek, a Mi Hazánk Mozgalom elhatárolódik ettől az ellenzéktől” – így Volner János független országgyűlési képviselő.

A baloldalon formálódó együttműködésben azonban még a Jobbik politikusai sem teljesen egységesek. Hegedűs Lórántné, a párt országgyűlési képviselője szerint a túlóra törvény elleni tiltakozáson kívül nincs olyan téma, amiben együttműködnének például a DK-val.

Hegedűs Lórántné korábban kijelentette, a leghatározottabban kerülniük kell minden olyan helyzetet, ahol akár csak egy képen jelennek meg a vörös ötven árnyalatához tartozó pártocskákkal, kivált olyan szerepvállalókkal, mint a szemkilövető Gyurcsány Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!