2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Köves Slomó: Borzasztó csalódottak vagyunk, Karácsony Gergely túlment egy határon

Csalódott Karácsony Gergelyben az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija. Köves Slomó szerint az MSZP főpolgármesteri előválasztásán győzött zuglói polgármester túl ment egy határon. A vezető rabbi szerint az ellenzék az antiszemita kijelentések miatt elhiteltelenedik a választók szemében.

  • Köves Slomó: Borzasztó csalódottak vagyunk, Karácsony Gergely túlment egy határon

Egy olyan párt tagjain, azokon az embereken, ahol az egyik zsidó állampolgárok listázását kívánja, a másik meg egy roma embert vert majdnem halálra, azon mit van mentegetni? A rasszizmust minden tisztességes ember elutasítja, ezért most úgy tűnik, mintha egészen más alapokon állnánk– mondta Köves Slomó. 

Köves Slomó felidézte, hogy amikor a stúdióba tartott, egy idős Holokauszt-túlélő, aki Bolgár György műsorát hallgatja, meglepetten kérdezte tőle, hogy miként lehet az, hogy a Klubrádióban a közismert újságíró egy szocialista képviselő asszonnyal tíz percen keresztül mentegette azokat a képviselőket, akik zsidó emlékművekre köpködnek, cigányokat vernek.

Olyan emberek akiknek ráadásul zsidó felmenőik vannak, még ha meg is tagadják származásukat, hogyan számolnak el ezzel? Van egy határ amit nem lépünk át, pláne, hogy bármikor előkerülhet egy olyan felvétel ahol épp Bolgár Györgyöt zsidózzák le ezek az emberek– háborodott fel Köves Slomó.

A baloldali gondolkodók egykoron számon kérték a Fideszen, egyéb iránt nagyon helyesen, hogy ne fogjanak össze a Jobbikkal. Nem lehet ilyent csinálni, mert ez az egész ügyet lejáratja. 

Olyan családok, akiknek a tagjai megélték, hogy szóról szóra ezekkel a szólamokkal lőtték a Dunába rokonaikat, minden szövetségest komolyan gondolnak– válaszolta Földi Kovács Andrea azon kérdésére, hogy utólag nem tűnik-e úgy, hogy korábbi antiszemitizmus-ellenességüket csak taktikai okokból vallották a baloldal képviselői. 

Nem értem az az érvet, hogy miként lehet közelebb hozni a demokratikus elvekhez ezeket a politikusokat. Az országház nem egy általános iskola, ezek felnőtt emberek, akiket megválasztottak olyan emberek, akikről tudjuk, hogy 70%-uk antiszemita– mondta az EMIH vezető rabbija. 

Nekem nincsenek elvárásaim Karácsony Gergellyel szemben, de mélységesen csalódtam, hisz ismerem őt– mondta Köves Slomó. Rámutatott, miszerint mostantól minden fellépés a rasszizmus ellen elhiteltelenedik, hisz a baloldal politikusainak kijelentéseire, mint amilyen például Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely legitim viselkedéssé válik.

Teljesen átlátszó ez az egész, és ez borzasztó felelőtlen– állítja a vezető rabbi. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!