2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

MÁV–Volán-fúzió jöhet létre

Összevonnák a vasúti és a közúti közösségi közlekedési szolgáltatókat – a Magyar Nemzet szerint. A MÁV és a Volán átszervezésével a párhuzamosságokat akarják megszüntetni.

A lap iparági forrásokra hivatkozva azt írja: a kormányzat már dolgozik az átszervezésen. A cél az, hogy megszüntessék a párhuzamosságokat, és elsőbbséget kapjon a vasút a közúti közlekedésben. A második Orbán-kormány már 2010-ben előállt hasonló ötlettel, akkor egy nemzeti közlekedési holdingot akartak létrehozni a tizenkilenc helyi Volán-társaság és a MÁV egyesítésével. A cél az volt, hogy olyan szállítási céget alakítsanak, amellyel elkerülik a jelentősebb költség- és létszámcsökkentést, kiszűrik a párhuzamosságokat és egységesíthetik a viteldíjakat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!