2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Maruzsa: A pedagógusszakma fontos eleme a szakértői bizottsági munka

A pedagógusszakma fontos eleme a szakértői bizottsági munka - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat fővárosi tagintézményének ünnepélyes átadásán.

  • Maruzsa: A pedagógusszakma fontos eleme a szakértői bizottsági munka

Maruzsa Zoltán közölte, hogy Pest megyében most a harmadik szakértői bizottságot állítják fel, amely remélhetőleg segíti, tehermentesíti a meglévő két testületet.

Kifejtette: 2010 előtt számos olyan pedagógiai támogató feladat létezett, amelyeket különböző pedagógiai intézmények láttak el, és területileg is egyenlőtlenségek voltak.

A 2013-as rendszerszintű átalakításnak, az iskolák állami fenntartásba vétele mellett, markáns elem volt a pedagógiai szakszolgálatok felállítása. Ezzel egységes intézményrendszer jött létre - közölte az államtitkár.

Kiemelte: a szakmai feladatellátásban fontos szerepük van a szakértői bizottságoknak, de ebben a munkában is egyenlőtlenségek voltak korábban az országon belül.

A főváros mindig is jobban ellátott terület volt, nyolc szakértői bizottság látta el ott a feladatokat. Pest megye viszont kicsit mindig "potyautas" volt", ott mostanáig mindössze két szakértői bizottság működött - mondta Maruzsa Zoltán.

Fodor Zoltán tankerületi igazgató példaként említette, hogy Veszprém megyében 500 ezer lakosra jut két szakértői bizottság, Pest megyében az eddig kettő, mostantól három bizottság több mint kétszer ennyi, 1,2 millió emberért felel.

Pinterics János, a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója elmondta: a szakértői bizottságok egyebek mellett a sajátos nevelési igényű gyermekek vizsgálatáért felelnek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!