2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Ferencz József a második unitárius aranykor 23:10

Belföld

Martonyi: Nem kormányzati vitáról van szó

Martonyi János külügyminiszter szerint nem kormányzati, hanem a két parlament közötti vitáról van szó a székelyzászló-ügy kapcsán.

Martonyi János a Hír TV Kontraszt című műsorában arról beszélt, hogy a székely zászló a székelység összetartozásának és nem Székelyföld területi autonómiájának a jelképe.

– Az inkább elméleti vita, hogy mit is jelképez ez a zászló. A konkrét vita abban áll, hogy valóban el kell-e távolítani romániai közintézményekről, a magyar többségű önkormányzatokról, vagy pedig nem kell, mert alapvető emberi jog az, hogy egy közösség a szimbólumait használja – jelentette ki a Kontrasztban Martonyi János külügyminiszter.

Elítélő nyilatkozatot fogadhatnak el

A magyar Országgyűlést elítélő nyilatkozatot fogadtatna ma el a román parlamenttel a Basescu elnök támogatójának számító Demokrata Liberális Párt. Az ellenzéki tömörülést felháborította, hogy a székely zászlót a magyar polgármesteri hivatalok után pénteken az Országházra is kitűzték.

Az RMDSZ elnöke tiltakozik: Kelemen Hunor úgy érvel, a székely zászló nem Románia hivatalos zászlaja, ezért szerinte a román parlamentnek nem is kellene hivatalos nyilatkozatban állást foglalnia. A román külügyminiszter a kettős állampolgárok szavazataiért folytatott magyarországi kampány részének tartja a zászlóügyet.


Pénteken az Országházban ülésezett a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma, a székely zászlót a nemzeti szolidaritás jeleként tűzték ki az épületre Kövér László házelnök kezdeményezésére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!