2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Markolóval bontották a nyomortelepi házakat Miskolcon

Markolóval bontottak el Miskolcon egy városi tulajdonban lévő társasházat. A borsodi megyeszékhely Martin-kertváros nevű városrészében ez volt az utolsó nyomortelep. A városvezetés májusban fogadta el azt a rendeletét, amely a lepusztult ingatlanok felszámolásáról szól. Az elképzeléssel a borsodi megyeszékhely lakói közül több mint harmincezren értenek egyet.

A társasházat percek alatt elbontotta a markoló, a lakók után a miskolci önkormányzat ingatlankezelő cégének dolgozói takarították el a hulladékot. Az utcában élők azt mondták, hogy a romos épület tele volt rágcsálókkal. „Patkányinvázió. Itt hemzsegett a patkány, csótány, egér, minden” – mondta Koklucz József.

Az épület elbontásával egyetlen ház maradt a Martin-kertvárosi nyomortelepen. „Ez a látvány önmagáért beszél. Életveszély volt itt még közlekedni is. Itt lakom már 24 éve, saját tulajdonnal rendelkezem, sokszor féltem, amikor viharok voltak, hogy azok a tetőn lévő dolgok bármikor életet olthatnak ki” – mondta Balogh László.

A miskolci városvezetés májusban fogadta el a nyomortelepek felszámolásáról szóló rendeletet. A komfort nélküli, önkormányzati ingatlanok lebontásával a városképen és a közbiztonságon is próbál javítani az önkormányzat. „Tíz lakás volt. Abból nyolc családdal megegyezés történt, egy végrehajtáson belül került az önkormányzathoz, a tizedik lakás lakóival még nem történt megegyezés, reméljük, a közeljövőben velük is megtörténik” – mondta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.


A miskolci közgyűlésben többségben lévő Fidesz–KDNP a nyomortelepek felszámolásáról megkérdezte a borsodi megyeszékhely lakóit, akik közül harmincötezren támogatták aláírásukkal a programot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!