2021. augusztus 3.,
kedd, Hermina napja

Marketinges cégen keresztül kínálták a túlárazott teszteket Gyöngyösön

Hír TV

2021. február 10., szerda 17:05

Marketinges cégen keresztül kínálták a túlárazott teszteket Gyöngyösön - derítette ki híradónk. A cég csak néhány hónapja kezdett foglalkozni egészségügyi szolgáltatásokkal, sőt amikor szerződést kötött a gyöngyösi baloldali önkormányzattal, akkor éppen NAV-végrehajtás zajlott a vállalkozással szemben. Mint arról már beszámoltunk: csaknem hatszoros áron biztosította a koronavírus-tesztet Gyöngyös vezetése a helyi lakosoknak. 12 700 forintot kértek egy 2300 forintos koronavírus antigéntesztért.

A Jobbikos alpolgármester már komolyabban vette az ügyet. Kévés Tamás azt is elmondta a városi tévében, hogy meg fogják nézni a szerződést - ám ő bízik a cégben.

Közben kiderült, hogy tellett volna ingyenes tesztelésre a gyöngyösi önkormányzatnak – erről a térség kormánypárti országgyűlési képviselője beszélt stábunknak.

Híradónk kiderítette, hogy az önkormányzat ugyanarra a bankszámlára kéri a pénzt, mit, amit a járvány első hullámán koronavírus védelmi alapnak kereszteltek el. A város hivatalos oldalán is látszik, hogy az alapba eddig csaknem négymillió forint gyűlt össze – adományokból.

Ezt még tavaly márciusban mondta a polgármester, amikor bejelentette, hogy 15 millió forintért koronavírus diagnosztizálására is alkalmas gépet vásárolnak. Akkor a helyi cégekhez és a környező településekhez fordult, hogy támogassák a gép megvásárlását. Ám először a gépet visszamondták és egy másikat rendeltek, amit szintén lemondtak.

Hír TV