2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Máris körbedeszkázták a BLM célját hirdető szobrot

Felállítása után néhány órával körbedeszkázták a BLM mozgalom céljait hirdető szobrot a Mi Hazánk aktivistái Ferencvárosban. A tiltakozást kiváltó szobor kihelyezéséről a kerület baloldali polgármestere Baranyi Krisztina döntött egy személyben. Gyurákovics Andrea, a Fidesz ferencvárosi önkormányzati képviselője provokációnak tartja a szerinte rasszista szobor felállítását.

  • Máris körbedeszkázták a BLM célját hirdető szobrot

A felháborodás és tiltakozások ellenére csütörtök délelőtt felállították a Black Lives Matter mozgalom céljait hirdető szobrot Ferencvárosban.

 
A Fidesz ferencvárosi önkormányzati képviselője színtiszta provokációnak tartja a szobor felállítását.
 

A jelkép kihelyezéséről a kerület baloldali polgármestere egymaga döntött novemberben azután, hogy az Egyesült Államokban egy rendőrségi akcióban életét vesztette egy többszörösen büntetett előéletű afroamerikai férfi. BLM aktivisták akkor számos településén robbantottak ki erőszakos zavargásokat. Az erőszakhullámban tucatnyian vesztették életüket. A szobor ellen már akkor sokan tiltakoztak Ferencvárosban. A polgármester januárban reagált a kritikákra.

Közösségi oldalán azt írta: Azok az ócska rasszisták, akik nem értik, hogy a szobor kiállítása egy művészeti pályázat nyerteseinek munkáit mutatja be, és aki nem érti azt sem, hogy a művészet szabad, azt szó nélkül kihajítom az oldalamról.

A szobor a New York-i szabadságszobrot mintázza térdelő pozícióban és az LMBTQ mozgalmakat jelképező szivárványszínűre festették.

Gyurákovics Andrea, a Fidesz ferencvárosi önkormányzati képviselője provokációnak tartja Baranyi Krisztina akciója.

A szobor azonnal újabb tiltakozást váltott ki. A Mi Hazánk Mozgalom aktivistái felállítása után néhány órával körbedeszkázták. De nem csak a rasszistának tartott szobor borzolja a kedélyeket a kilencedik kerületben. Ugyanezen a téren egy olyan plakátot is kiragasztottak, ami a keresztre feszített Jézust szivárványos köldökzsinórral ábrázoltja. A tiltakozók matricákkal ragasztották le a keresztényeket sértegető plakátot.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újra fel kell venni a maszkot

Újra fel kell venni a maszkot

Az intézkedést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház tagkórházainak fokozott kockázatú, járó- és fekvőbeteg-ellátást végző osztályain és részlegein vezették be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!