2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Már nyomoz a rendőrség a kispesti ügyben

Kispesten képviselő marad Lackner Csaba szocialista politikus is, aki a Hír TV-hez jutott hangfelvételeken arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye; a beszélgetés közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében. Bizalmat kapott Gajda Péter polgármester is, ő a tegnapi szavazáson 58 százalékot ért el. Közben a rendőrség gazdasági vesztegetés miatt nyomozást rendelt el.

  • Már nyomoz a rendőrség a kispesti ügyben

 

"Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogyha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. És az is igaz, hogy az, aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza."

Korrupciós ügyekről beszélt Kispest szocialista önkormányzati képviselője az augusztusban készült hangfelvételeken. Lackner Csabát vasárnap újraválasztották, így további öt évig lehet a szocialista vezetésű városrész képviselője.

Lackner Csaba nem vette fel a telefonját, így nem lehet tudni, hogy lemond-e az önkormányzati képviselőségről.

Gajda Péter Kispest szocialista polgármestere a választási eredmények kihirdetése előtt sem ismerte fel a nyilvánosságra került videón képviselőtársát, Lackner Csabát.

Hétfőn a kerületi vagyonkezelő vezetőjének Kránitz Krisztiánnak az elszámoltatásáról pedig azt mondta, hogy arról majd az új képviselő testület fog dönteni.

Gyurcsány Ferenc azonban elszámoltatná Lackner Csabát.

Közben gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A Hír TV kérdésére azt írták: gyanúsítottakat még nem hallgattak ki, a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!