2020. július 10.,
péntek, Amália napja

Már nyomoz a rendőrség a kispesti ügyben

Hír TV

2019. október 14., hétfő 19:08

Kispesten képviselő marad Lackner Csaba szocialista politikus is, aki a Hír TV-hez jutott hangfelvételeken arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye; a beszélgetés közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében. Bizalmat kapott Gajda Péter polgármester is, ő a tegnapi szavazáson 58 százalékot ért el. Közben a rendőrség gazdasági vesztegetés miatt nyomozást rendelt el.

 

"Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogyha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. És az is igaz, hogy az, aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza."

Korrupciós ügyekről beszélt Kispest szocialista önkormányzati képviselője az augusztusban készült hangfelvételeken. Lackner Csabát vasárnap újraválasztották, így további öt évig lehet a szocialista vezetésű városrész képviselője.

Lackner Csaba nem vette fel a telefonját, így nem lehet tudni, hogy lemond-e az önkormányzati képviselőségről.

Gajda Péter Kispest szocialista polgármestere a választási eredmények kihirdetése előtt sem ismerte fel a nyilvánosságra került videón képviselőtársát, Lackner Csabát.

Hétfőn a kerületi vagyonkezelő vezetőjének Kránitz Krisztiánnak az elszámoltatásáról pedig azt mondta, hogy arról majd az új képviselő testület fog dönteni.

Gyurcsány Ferenc azonban elszámoltatná Lackner Csabát.

Közben gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A Hír TV kérdésére azt írták: gyanúsítottakat még nem hallgattak ki, a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik.

 

Hír TV