2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Már Gyurcsány és Fekete-Győr is egyeztet a gödi baloldali konfliktus miatt

2020. augusztus 9., vasárnap 07:00, frissítve: vasárnap 10:00

Kezet fogott Gyurcsány Ferenc és a Momentum elnöke - annak ellenére, hogy Gödön a két párt között feszültség alakult ki. A pártvezetők szerint ez helyi ügy, ennek ellenére a pártelnökök egy asztalhoz ülnek a kialakult válsághelyzet miatt. Fekete-Győr András a DK-t okolja azért, hogy Göd polgármesterét az ellenzéki többségű testület felfüggesztette, Gyurcsány Ferenc szerint a 2022-es teljes baloldali összefogás azért nincs veszélyben.

Országos szintre emelkedett a gödi ellenzéki belháború, miután a facebookon üzengetett egymásnak a Momentum és a DK vezetője. Fekete-Győr András egy korábbi posztjában azt írta, NEM MANIPULÁLUNK hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából. Ha pedig manipuláltunk, és azt a Demokratikus Koalíció pártközpontjából tettük, mielőbb gondoljuk át szerepünket nemcsak az ellenzéki együttműködés, de a magyar politikai kultúra gyökeres megújítása szempontjából is.

Gyurcsány pénteken egy meghívással reagált a Momentumos támadásra. Azt írta: András, ha már itt vagy a környéken, akkor gyere be Kötcsére, igyunk meg egy kávét. Estére meg hamburgert sütök. Szerintem könnyebb lesz így:)))

Fekete-Győr András végül semleges helyszínként szombatra Tihanyba jelölte meg találkozó helyszínét.

A közvetlen hangvételű üzengetés és a tihanyi személyes találkozó ellenére azonban a Momentum elnöke a DK-t teszi felelőssé a kialakult helyzet miatt. Fekete-Győr András szerint ezért Gyurcsány Ferenc párttársainak kell orvosolni a problémát. A pártvezető mindezek ellenére is úgy véli, a hosszú távú összefogásra nem jelent veszélyt a konfliktus.

Van, hogy megálljt kell mutatni a partnereknek és Göd az egy ilyen helyzet. Mi nem fogjuk hagyni, hogy Balogh Csabát bárki is kimozdítsa a pozíciójából, ő azért jelentkezett a feladatra, hogy egy új politikai kultúra mentén, hatékonyan, a Samsung gyárat is kordában tartva vezesse a gödieket és képviselje őket, úgyhogy nem hiszem, hogy ’22-re ennek bármi kihatása lenne

- mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Gyurcsány Ferenc híradónknak is elismerte, hogy van feszültség a két párt között a gödi belviszály miatt - amit szerinte helyben kell megoldani. Ám az országos háborút elkerülve a két pártelnök személyesen egyeztet majd a kialakult helyzetről. 

Hát majd megbeszéljük énszerintem, aztán kellő bölcsességgel segítünk a helyieknek, hogy jussanak már valamire. Nézze, sok száz településen, meg kerületben, Budapesten kitűnően együttműködnek ezek a pártok. Szerintem bizonyítják, hogy képesek kormányozni egy települést. Én nem tartom, hogy mondjam drámának, hogy egyébként egy-egy helyen meg hát föllobbannak apróbb tüzek. Azt okosan bölcsességgel segíteni kell eloltani

- fogalmazott Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. 

Gyurcsány Ferenc hozzátette, az nem tenne jót, ha helyi ügyekbe avatkoznának. A konfliktus onnan indult, hogy Balogh Csaba, Göd polgármestere kijelentette, nem tud együttműködni a baloldali alpolgármestereivel.

Válaszként az ellenzéki többségű testület felmentette a Momentumos Baloghot. - Közben a DK az LMP és a Jobbik közös frakciót alapítottak.

A Gyurcsány-párt egy hangfelvételt is nyilvánosságra hozott, emiatt azzal vádolják a város Momentumos polgármesterét, hogy fideszes alpolgármestert akar maga mellé a jelenlegi DK-s és LMP-s kollégái helyett. A Momentum szerint a DK manipulálta a felvételt.

HírTV

 

x
Rendkívüli hír