2024. 06. 30. Vasárnap Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Már át is vette megbízólevelét Karácsony Gergely + videó

Karácsony Gergely nem tétlenkedett: ma már át is vette megbízólevelét a városvezető. A Kúria szerdán döntött arról: végül nem lesz új főpolgármester-választás.

  • Már át is vette megbízólevelét Karácsony Gergely + videó

A Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, így a következő öt évben is én leszek Budapest főpolgármestere - így kezdte bejegyzését közösségi oldalán Karácsony Gergely szerdán. Ez azt jelenti, hogy nem lesz új voksolás a városvezető személyéről. A politikus azt is hozzátette, a főpolgármesterségről nem fog lemondani, elfogadja a Kúria döntését, holott korábban egy új választás kiírása mellett kampányolt.

A főpolgármester az ATV műsorában azt is hozzátette, nem viszi tovább az ügyet az Alkotmánybíróságra. Azonban arra a kérdésre, hogy ősztől hogyan tud együtt dolgozni majd a Fővárosi Közgyűlés tagjaival, kitérő választ adott. Bár a Tisza Párt fővárosi képviselőit ő sem ismeri, de abban bízik, hogy együtt tudnak majd működni.

Közben Karácsony Gergely nem tétlenkedett: csütörtök délelőtt át is vette megbízólevelét a Fővárosi Választási Bizottság elnökétől. Azt írta, köszöni azoknak, akik rá szavaztak, és azoknak is, akik nem rá tették a voksukat, mert ezzel arra biztatják, hogy dolgozzon még jobban.

Karácsony Gergely biztosra ment, a Kúriához beadott dokumentumhoz nem csatoltak bizonyítékokat, és megfelelő indoklás sem volt - erre hívta fel a figyelmet a Nézőpont Intézet elemzője Napi Aktuális című műsorunkban. Borbély Beáta azt mondta, a városvezető valószínűleg végiggondolta, milyen következménye lehet egy új voksolásnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!