2024. 07. 01. Hétfő Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Bóka János: hét kiemelt területe van a magyar elnökségnek + videó

A magyar európai uniós (EU-) elnökségnek hét kiemelt területe lesz - mondta az európai uniós ügyekért felelős miniszter a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban.

  • Bóka János: hét kiemelt területe van a magyar elnökségnek + videó

Bóka János közölte, a program kialakítása előtt az összes tagállammal, tagjelölt államokkal, EU-s intézményekkel, európai ernyőszervezetekkel egyeztetéseket folytattak, és több mint 250 megbeszélésre került sor, ami "példa nélküli az elnökségek történetében".

Jelezte, hogy hét prioritást határoztak meg, "ezek olyan területek, amelyekkel kiemelten fogunk foglalkozni".

Úgy folytatta, hogy az EU versenyképességének javítására és gazdasági növekedésének ösztönzésére új európai versenyképességi megállapodást terveznek elfogadni.

Támogatni fogják az európai védelmi ipar megerősítését, beleértve a védelmi innovációt, valamint a tagállami védelmi beszerzési együttműködést - tette hozzá, azzal együtt, hogy partnerségi megállapodásokat kötnek a külső határok hatékony védelmére és a migrációt kiváltó okok kezelésére.

"A Nyugat-Balkán minden tagjelölt országának bővítési folyamatában teszünk egy lépést előre. Stratégiai vitát indítunk a kohéziós politika jövőjéről, egy olyan politika jövőjéről, amelyik évtizedek óta bizonyítja a sikerességét az unió versenyképességének erősítésében, a gazdasági válságkezelés támogatásában és a belső piac egyenlőtlenségeinek enyhítésében" - fogalmazott Bóka János.

Kiemelte, hogy gazdaközpontú agrárpolitikát támogatnak, ami megalapozza a versenyképes mezőgazdaságot, garantálja Európa élelmezésbiztonságát és tisztességes megélhetést biztosít a gazdáknak.

A demográfiai kérdéseket és kihívásokat minden tanácsi formációban napirendre veszik - mondta a tárcavezető.

Bóka János a videóhoz azt írta: "Tegyük naggyá Európát!".

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Még 4-5 nap, és sokan fognak meglepődni

Orbán Viktor: Még 4-5 nap, és sokan fognak meglepődni

A béke lesz a magyar uniós elnökség középpontja – egyebek között erről is, valamint a Patrióták Európáért pártszövetségről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek adott exkluzív interjúban a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Teljes össztűzre lehet számítani a baloldali sajtóból + videó

Teljes össztűzre lehet számítani a baloldali sajtóból + videó

Már most támadásba lendült a nemzetközi balliberális média és igyekszik megbontani az európai jobboldal egységét. Arról írnak, hogy az új patrióta pártcsoport le akarja rombolni a meglévő nemzeti konzervatív frakciókat, és azok kárára akar erősödni.
Kilép az MSZP-ből Őrsi Gergely

Kilép az MSZP-ből Őrsi Gergely

A II. kerület baloldali polgármestere egy interjúban beszélt erről, miután nagy többséggel megnyerte a június 9-i önkormányzati választást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!