2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Már a jövő évi választások előtt egymásnak esett az ellenzék

Már a jövő évi választások előtt egymásnak esett az ellenzék és elindultak a pozícióharcok. Zugló szocialista polgármestere bejelentette, hogy újraindul. A Horváth Csaba vezette önkormányzatot azonban Hadházy Ákos korrupciós nagykoalíciónak minősítette. A II. kerület MSZP-s polgármestere pedig már a pártból való kilépésen is gondolkodik, neki a pártelnök üzent vissza. Közben a DK kiadta az irányt a választásokkal kapcsolatban.

  • Már a jövő évi választások előtt egymásnak esett az ellenzék

Elindult a helyezkedés a baloldalon az önkormányzati pozíciókért is. Zugló szocialista polgármestere már bejelentette, hogy újrázna, Horváth Csaba mindezt teljeskörű együttműködésben képzeli el.

"A lehető legszélesebb körű együttműködést és összefogást kell kialakítani az önkormányzatban, én az összefogás polgármestere kívánok lenni továbbra is Zuglóban, mint ahogy a polgármester kollégák szintén" - fogalmazott Zugló baloldali polgármestere.

Csakhogy még baloldali országgyűlési képviselőjükkel is hadat üzentek egymásnak. Hadházy Ákos ugyanis nekiesett Horváthnak, nemrrégiben azt írta: 

"A következő önkormányzati választáson véget kell vetni a korrupciós nagykoalíció hatalmának, és egy olyan képviselőtestületet kell választani, amelynek tagjai elkötelezettek a valódi változás iránt." 

De nem csak zuglói szinten tapasztalható széthúzás. Négy évvel ezelőtt a szocialisták színében foglalta el a II. kerületi önkormányzat polgármesteri székét Őrsi Gergely. A politikus azonban már saját pártjában is bizonytalan. Nemrégiben egy interjúban úgy fogalmazott:

"Nincs nap, hogy ne gondolkodna azon, hogy otthagyja az MSZP-t."

Közben a Demokratikus Koalíció megadta az irányt a két választásra vonatkozóan, mindeközben Gyurcsány Ferenc másfél éve folyamatosan halássza el az ellenzéki pártok politikusait, gyengítve ezzel baloldali ellenfeleit.

"Azt tudom csak mondani mindenkinek, hogy együttműködésre vagyunk ítélve, ha tetszik, ha nem. És aki ebből az együttműködésből kilép, aki ezt veszélyezteti, az a mi ellenfelünk" - fenyegetőzött Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke már év elején világossá tette, a baloldalon az fog történni, amit a DK meghatároz. Akkor jelezte azt is: az ellenzék vezető és megkerülhetetlen ereje a Demokratikus Koalíció.

"Soha ennyi balliberális párt nem versengett még a szavazók bizalmáért" - erről már a XXI. Század Intézet elemzője beszélt az ellenzék állapotát elemezve. Nagy Ervin szerint a kormányellenes erők töredezettek, Gyurcsány Ferenc pedig a baloldalt dominálja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!