2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Magzatból leves: botrányos kormányparódia az MSZP facebookos oldalán

2013. február 27., szerda 17:55, frissítve: szerda 18:33

Felháborította a Fideszt az a kormányparódia, amely az MSZP Facebook-oldalán is elérhető volt. A nagyobbik kormánypárt szerint az egyik viccesnek gondolt kérdés túlment a jó ízlés határán. A szocialista párt szóvivője szerint a paródia stílusa valóban vitatható volt, de az üzenete valós.

Az elmúlt évek intézkedéseit mutatja be az egyik honlap. A miniszterelnök múlt pénteki évértékelője után indították el. A hivatalos lap paródiája pedig az MSZP Facebook-oldalán tűnt föl. Az eredeti oldalt propagandának minősítik, és a szlogent is átírták. A látogatókat viccesnek gondolt kérdések fogadják, például magzatokból főzött levesről.

„A kolléga valószínűleg nem olvasta végig azt, ami kikerült…” – a sajtóosztály egyik dolgozója hibázott az MSZP szóvivője szerint. Figyelmeztették, hogy legközelebb legyen alaposabb. Török Zsolt azt állítja: a grafikát nem a párt készítette, hanem egy szimpatizáns.

„Egy blogger által kreált erős karikatúra került oda, ezt eltávolítjuk természetesen – fogalmazott Török Zsolt, hozzátéve: ettől függetlenül igaz, hogy a problémákra kell irányítani a figyelmet, hiszen több százezer a munkanélküli, az emberek egyre nehezebb körülmények között élnek, és a kormányzati sikerpropaganda nem fedi el ezeket a gondokat.”

A Fidesz hét gyermeket nevelő képviselőjét, Rónaszékiné Keresztes Mónikát felháborította a paródia.

„Mélységesen tiltakozom a Fidesz nevében is, de mint édesanya is, mert van egy bizonyos szint, amit már nem lehet szó nélkül hagyni. A politika és az ellenzéki jelenlétnek is van egy bizonyos határa – mondta a fideszes képviselőnő. – Nekik két cikluson keresztül is lett volna lehetőségük segíteni hazánk gazdasági helyzetén, de ehelyett nem ezt tették, hanem tulajdonképpen a jelen válságnak az okozói voltak” – tette hozzá Rónaszékiné Keresztes Mónika.

A grafikát a Hír TV érdeklődése után eltávolították az MSZP Facebook-oldaláról.


Forrás: Hír TV