2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Magyarországon kampányolt Frans Timmermans

Frans Timmermans volt az MSZP kampányzáró rendezvényének vendége. Az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje azt mondta: Magyarország az egyetlen olyan tagja az Európai Uniónak, ahol a szabadság csak részleges, és ezért a magyar miniszterelnök a felelős. A Fidesz kommunikációs igazgatója Timmermans látogatására reagálva azt mondta, az ellenzék teljes mellszélességgel beállt a bevándorláspártiak csúcsjelöltje mögé.

  • Magyarországon kampányolt Frans Timmermans

A Lehel téri piacon kezdte a szombat reggelt Frans Timmermans, az európai szocialisták csúcsjelöltje. Erről Facebook-oldalán tett közzé egy videót Ujhelyi István, az MSZP kampányfőnöke, aki sült kolbászra is meghívta a holland politikust.

Frans Timmermans az MSZP kongresszusának vendége volt, ahol a résztvevők felállva, tapssal fogadták. A holland politikus arról beszélt, hogy erős baloldali Európára van szükség. Programja bemutatása mellett a Fideszt és Orbán Viktor támadta. Timmermans szerint Európa Magyarországot figyeli, és aggódik.

„A Fidesz és Orbán történelmi kockázatot jelent, és Magyarország ezt nem érdemli meg. Azt látjuk, hogy politikai értelemben ki akarja vezetni Magyarországot Európából, és ha ezt folytatja, akkor ez nem csak politikailag, hanem gazdaságilag és szociálisan is be fog következni” - mondta Frans Timmermans.

Az MSZP elnöke egy 1-es számú magyar válogatott mezt ajándékozott a politikusnak. Tóth Bertalan azt mondta, az európai parlamenti választás tétje a szélsőjobb megállítása.

„Versenyben vagyunk azért, hogy mi legyünk az ellenzék vezető ereje, de most nem ez a tét. A tét ennél jóval nagyobb. A tét az, hogy mi magyar és európai szocialisták, demokraták megállítsuk, úgy is mondhatnám kispadra ültessük Salvinit, Orbánt, és szélsőjobboldali barátait” – fogalmazott Tóth Bertalan.

Frans Timmermans személyesen jött el ismét Budapestre, hogy megerősítse szövetségét a magyar bevándorláspárti ellenzékkel - reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Azt gondolom, hogy a frontvonalak mára teljes mértékben világossá váltak itt Magyarországon is. Az egyik oldalon van Timmermans és a bevándorláspárti magyar ellenzék és a többi bevándorláspárti erő, akik Európát meg akarják változtatni és a migrációt akarják szervezni. A másik oldalon vannak azok az emberek, akik nem kérnek a brüsszeli parancsokból, nem kérnek a migrációból, és akik meg akarják védeni a hazájukat – mondta Hidvéghi Balázs.

Hozzátette: Timmermans folyamatosan támadja Magyarországot, amiért megvédi a határait, és arra készül, hogy az Európai Bizottság elnökeként legalizálja a gazdasági migrációt.

Timmermanst legutóbb a román házelnök bírálta. Szerinte ugyanis le kellett volna mondania az Európai Bizottság alelnöki, valamint uniós biztosi posztjáról ahhoz, hogy részt vehessen az európai parlamenti kampányban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!