2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Magyarországon a járvány alatt harmadannyian haltak meg, mint az Európai Unióban

A WHO október 18-i adatai szerint hazánk a tizedik helyen áll az Európai Unióban az egymillió főre jutó fertőzöttek számát illetően. Az összesített adatok szerint pedig idehaza harmadannyian haltak meg a járvány alatt, mint az EU-ban. A miniszterelnök a parlamentben arról beszélt, hogy az ellenzék álhíreket terjeszt és az egészségügyi dolgozókat támadja. Orbán Viktor arra reagált, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt állította, Magyarország a harmadik legrosszabbul védekező ország az unióban.

  • Magyarországon a járvány alatt harmadannyian haltak meg, mint az Európai Unióban

A WHO október 18-i adatai szerint hazánk a tizedik helyen áll az Európai Unióban az egymillió főre jutó fertőzöttek számát illetően.

 

 

Ahogy az az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján elhangzott, az elhunytak számát tekintve hazánk a középmezőnybe tartozik. A járvány kezdete óta a legfrissebb adatok szerint 1211-en vesztették életüket a fertőzés következtében. Belgiumban ez a szám az itthoni adatok tízszerese, míg Spanyolországban és Olaszországban a 30 ezret is jócskán meghaladja a koronavírus-járványban elhunytak száma. 

 

 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára október 19-i napirend előtti felszólalások sorában a Párbeszéd frakcióvezetőjének, Szabó Tímeának címzett válaszában is hivatkozott a WHO adataira, és hangsúlyozta, hogy olyan nyugat-európai országok vannak nálunk jóval rosszabb helyzetben, mint Franciaország, Svédország, Olaszország vagy Spanyolország. A sereghajtó pedig nem más, mint Belgium.

Mindezek mellett abban a felsorolásban is a középmezőnyben, a 16. helyen állunk, amely a fertőzöttek számát veti össze az elhunytakéval az európai uniós tagállamokban.

Míg Magyarországon a fertőzöttek 2,47 százaléka hunyt el a statisztikák szerint a fertőzésben, addig az EU-s átlag némileg 3,7 százalék fölött mozog.

 

 

Valótlan adatokra hivatkozott a Párbeszéd frakcióvezetője

Álhíreket terjeszt és az egészségügyi dolgozókat támadja az ellenzék

- jelentette ki a miniszterelnök a parlamentben.

Orbán Viktor arra reagált, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt állította, Magyarország a harmadik legrosszabbul védekező ország az unióban. A kormányfő az Egészségügyi Világszervezet hivatalos statisztikáival cáfolta meg az állítást.

Ismét a magyarországi védekezést kritizálta a Párbeszéd frakcióvezetője.

A miniszterelnök a WHO október 18-i adatait idézte válaszul az ellenzéki képviselő felszólalására. Az Egészségügyi Világszervezet statisztikái szerint ugyanis az egymillió főre jutó fertőzöttek számát tekintve Magyarország tizedik, az egymillió főre jutó elhunytak száma alapján pedig tizennegyedik az Európai Unióban.

Orbán Viktor szerint az álhírek terjesztésével az ellenzék az egészségügyi dolgozókat támadja.

A miniszterelnök hangsúlyozta:

a magyar egészségügy 2010 óta jelentős fejlődésen ment keresztül, és kiemelte, hatezerrel nőtt az itthon dolgozó orvosok száma.

A miniszterelnök ma a közösségi oldalán arra is felhívta a figyelmet, hogy aki teheti, oltassa be magát az influenza ellen.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!