2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Magyarország és Indonézia több évtizedes partnerségét méltatta Orbán Viktor

Indonézia függetlensége kikiáltásának 75. évfordulóján gratulációját és jókívánságait fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Joko Widodo államfőnek - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn az MTI-t.

  • Magyarország és Indonézia több évtizedes partnerségét méltatta Orbán Viktor

A magyar kormányfő levelében felidézte, hogy a magyar-indonéz diplomáciai kapcsolatok már 65 éves múltra tekinthetnek vissza, és a két ország partnersége mindig a kölcsönös tiszteleten alapult.

"Örülök, hogy az országaink közötti politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok új lendületet kaptak az elmúlt években, és biztosíthatom önöket, hogy Magyarország továbbra is határozottan elkötelezett amellett, hogy fokozza az együttműködést, még a globális világjárvány kihívásokkal teli időszakában is" - írta Indonézia államfőjének Orbán Viktor.

A miniszterelnök szót ejtett Joko Widodo elnök tervezett magyarországi látogatásáról is; reményét fejezte ki, hogy ez mielőbb megvalósulhat, és alkalmuk nyílik a személyes tárgyalásokra a két nemzet közötti kapcsolatok további erősítése érdekében.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Orbán Viktor 2016 elején tett hivatalos látogatást Indonézia fővárosában, Jakartában, ahol - tárgyalásait követően - arról beszélt: bebizonyosodott, hogy nincs többé olyan sarka a Földnek, ahol magyar üzletemberek ne tudnának jó üzleti kapcsolatokat, gyümölcsöző gazdasági együttműködést kialakítani.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!