2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Magyarország élőben

A határon túli fiatalok is igényelhetnek diákhitelt

A határon túli magyarok is vehetnek fel diákhitelt, ugyanolyan kedvező feltételekkel, mint itthon.

  • A határon túli fiatalok is igényelhetnek diákhitelt

A HírTV műsorában Velkovics Vilmos, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatójával beszélt Tusnádfürdőn. Magyar Péter elmondta, a határon túli fiatalok is igényelhetik a Diákhitel1-et, abban az esetben is, ha külföldi egyetemeken tanulnak.

„A valaha volt legkedvezőbb feltételekkel lehet igénybe venni ezt a szabad felhasználású hitelt, történelmi mélyponton, 1,99%-on van a kamat. Egyébként továbbra is hitelbírálat és fedezet nélkül lehet ezt igénybe venni. Az erdélyi, felvidéki, délvidéki magyar diákok is ugyanilyen feltételekkel vehetik igénybe. Egyetlen dolog van, hogy nekik kell egy igazolást hozniuk a helyi egyetemről, hogy milyen szakra, milyen karokra járnak és arról kell egy hiteles magyar fordítást becsatolni. Továbbá rendelkezni kell egy magyar bankszámlával, ahová a Diákhitel Központ utalhatja ezt a havi maximum 70 ezer forintos hitelt.” 

A Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy a képzésre fordítható Diákhitel2-őt is igénybe vehetik a magyar állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok, azonban ehhez hazai felsőoktatási intézményekbe kell járni. Magyar Péter azt is elmondta, hogy az októbertől induló nyelvtanulást támogató hitel is elérhető a határon túl élő magyaroknak. Ez is tulajdonképpen egy szabad felhasználású, 500 ezer forintos hitelkeret. A vezérigazgató hozzátette, a diákhitelek egyre népszerűbbek a fiatalok körében.

„Tavaly 34%-kal nőtt a Diákhitel2-őt felvevő hallgatók aránya, és 6%-kal a Diákhitel1. Ez már mutatja, hogy mennyire népszerű a diákok körében, de ha azt nézzük, hogy több mint 170 ezer ügyfelünk van és 170 panasz érkezett tavaly összesen, ebből 12 volt jogos, akkor látható, hogy mennyire elégedettek.  Én mindig azt szoktam mondani a végzős gimnazistáknak, hogy kérdezzék meg azokat a diákokat, akik már rendelkeznek ilyen hitellel, hogy milyen termék ez.”

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!