2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Magyarázkodik a saját magát jutalmazó momentumos polgármester

Magyarázkodik a sződligeti momentumos polgármester a saját magának odaítélt jutalmával kapcsolatban. A járványhelyzetben kapott felhatalmazással több mint másfél millió forintos jutalmat adott magának november végén. Megkeresésünk után azonban már azt mondta: az összeget átutalja egy civil szervezet számára. A váci Fidelitas elnöke szerint zavarosak az ügy körülményei.

Fekete-Győr András szerint a momentumos polgármesterek „fogukat összeszorítva próbálnak segíteni”. Juhász Béla magán segített 1,6 millió forinttal.

November közepén a Momentum elnökével tartott közös tájékoztatót Sződliget polgármestere. Fekete-Győr András Juhász Béla oldalán a momentumos polgármesterek kiválóságáról beszélt.

„A mi polgármestereink fogukat összeszorítva próbálnak segíteni a helyi védőnőkön bértámogatással például, a helyi lakosságon azáltal, hogy ingyenes vagy kedvezményes teszteket biztosítanak számukra, ingyenes maszkokat osztanak, digitális táblagépet adnak az iskoláknak, ha van rá elég pénzük és a nagy helyzet az, hogy nincs rá elég pénzetek, de még így is tartalékokat felélve segítetek a kormány helyett is azon, hogy az emberek túléljék és átvészeljék a járványt.”

Ahogy azt Fekete-Győr András is mondta, valóban a tartalékokat felélve segített a sződligeti polgármester, nemcsak a polgárokon, de magán is.

A járványhelyzetben kapott felhatalmazással

ugyanis 1 millió 645 ezer forintos jutalmat ítélt meg magának, amit a település idei költségvetésének tartalékából fizettek ki neki

- ezt bizonyítja az erről hozott november 30-i polgármesteri határozat is.

Az ügy kapcsán megkérdeztük Juhász Bélát miért tartotta fontosnak, hogy megjutalmazza saját magát. A momentumos polgármester megkeresésünkre egy közleménnyel reagált. Ebben azt írta: bár formailag polgármesteri határozat, de tartalmilag a teljes képviselőtestület döntése volt. Ugyanakkor a polgármester arra is kitért, hogy ezt az összeget haladéktalanul átutalom egy civil szervezet számlájára azzal a megkötéssel, hogy azt csak a vírus elleni védekezésre használhatják fel.

A váci Fidelitas szerint zavarosak az ügy körülményei.

Nem a sződligeti polgármester volt az egyetlen, aki a járványhelyzetet kihasználva döntött a pénzügyekről. A szomszédos Vácon a hivatal épületének felújítására költött a baloldali vezetés tavasszal, miközben 200 embernek nem akartak fizetést adni a járványra hivatkozva.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Holokauszt emléknap Keszthelyen

A holokausztról nem lehet múlt időben beszélni, ma is emlékezni és emlékeztetni kell - erről beszélt Kovács Gergely történelemtanár Keszthelyen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!