2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Magyarázkodik a saját magát jutalmazó momentumos polgármester

Magyarázkodik a sződligeti momentumos polgármester a saját magának odaítélt jutalmával kapcsolatban. A járványhelyzetben kapott felhatalmazással több mint másfél millió forintos jutalmat adott magának november végén. Megkeresésünk után azonban már azt mondta: az összeget átutalja egy civil szervezet számára. A váci Fidelitas elnöke szerint zavarosak az ügy körülményei.

  • Magyarázkodik a saját magát jutalmazó momentumos polgármester

Fekete-Győr András szerint a momentumos polgármesterek „fogukat összeszorítva próbálnak segíteni”. Juhász Béla magán segített 1,6 millió forinttal.

November közepén a Momentum elnökével tartott közös tájékoztatót Sződliget polgármestere. Fekete-Győr András Juhász Béla oldalán a momentumos polgármesterek kiválóságáról beszélt.

„A mi polgármestereink fogukat összeszorítva próbálnak segíteni a helyi védőnőkön bértámogatással például, a helyi lakosságon azáltal, hogy ingyenes vagy kedvezményes teszteket biztosítanak számukra, ingyenes maszkokat osztanak, digitális táblagépet adnak az iskoláknak, ha van rá elég pénzük és a nagy helyzet az, hogy nincs rá elég pénzetek, de még így is tartalékokat felélve segítetek a kormány helyett is azon, hogy az emberek túléljék és átvészeljék a járványt.”

Ahogy azt Fekete-Győr András is mondta, valóban a tartalékokat felélve segített a sződligeti polgármester, nemcsak a polgárokon, de magán is.

A járványhelyzetben kapott felhatalmazással

ugyanis 1 millió 645 ezer forintos jutalmat ítélt meg magának, amit a település idei költségvetésének tartalékából fizettek ki neki

- ezt bizonyítja az erről hozott november 30-i polgármesteri határozat is.

Az ügy kapcsán megkérdeztük Juhász Bélát miért tartotta fontosnak, hogy megjutalmazza saját magát. A momentumos polgármester megkeresésünkre egy közleménnyel reagált. Ebben azt írta: bár formailag polgármesteri határozat, de tartalmilag a teljes képviselőtestület döntése volt. Ugyanakkor a polgármester arra is kitért, hogy ezt az összeget haladéktalanul átutalom egy civil szervezet számlájára azzal a megkötéssel, hogy azt csak a vírus elleni védekezésre használhatják fel.

A váci Fidelitas szerint zavarosak az ügy körülményei.

Nem a sződligeti polgármester volt az egyetlen, aki a járványhelyzetet kihasználva döntött a pénzügyekről. A szomszédos Vácon a hivatal épületének felújítására költött a baloldali vezetés tavasszal, miközben 200 embernek nem akartak fizetést adni a járványra hivatkozva.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!