2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Magyar Róbert: Vizoviczki és a korrupt rendőrök áldozata vagyok

Ártatlannak tartja magát Magyar Róbert. A Fekete Sereg egykori vezére a Riasztás stábjának azt mondta, ő a diszkókirályként emlegetett Vizoviczki László és a korrupt rendőrök áldozata.

Kéz- és lábbilincsben érkezett múlt szerdán a Debreceni Törvényszékre Vizoviczki László. A diszkókirályként emlegetett férfi arcát egy mappába rejtette, és üzent a sajtónak: „Szégyelljék magukat! Látják, hogy nem járulok hozzá, és itt kattogtatnak. Szégyelljék magukat! Azt kívánom mindenkinek, hogy ugyanilyen helyzetbe kerüljön egyszer.”

Vizoviczki pere zárt ajtók mögött, a nyilvánosság teljes kizárásával kezdődött. A tárgyalóteremben órákon keresztül ismertette a Központi Nyomozó Ügyészség a 91 oldalas vádiratot. Bűnszervezetben, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Azok a vezető beosztású rendőrök is bíróság elé kerültek, akik éveken át havi rendszerességgel kaptak fizetést a vállalkozótól, hogy ne háborgassák vendéglátóhelyeit.

„Én már tudtam 2003-ban, amikor Budapestre jöttem – mert jártam a Bed diszkóba és a Coronitába –, hogy ő a rendőrségekkel jóban van” – mondta a Riasztás stábjának az a Magyar Róbert, akit egykor a Fekete Sereg vezéreként emlegetett a sajtó. A férfi a szegedi Csillag börtönben tölti jogerős életfogytiglani büntetését. Szerinte ő Vizoviczki és a korrupt rendőrök áldozata. „Meghallgattak ebben az ügyben. Amikor a Colosseum diszkót nyitottam, ezek a rendőrök jöttek oda, és ők csináltak razziát, mivel volt Vizoviczkivel előtte egy kisebb problémám a diszkóval, a plakátos üggyel kapcsolatban. Akkor ezek tették tönkre a diszkómat, és utána ők tettek be a börtönbe, ők vizsgálták az egész ügyemet.”

Magyar Róbert szerint az egyik korrupt rendőrtiszt bármit el tudott intézni, pénzért akár titkos adatokat, védett tanúk vallomását is meg tudta szerezni. A Fekete Sereg vezére most a perújításban reménykedik, ügyének másodfokú tárgyalását még nem tűzte ki a bíróság. A férfi azt mondta, végső esetben a strassburgi Emberi Jogok Európai Bíróságán keresi majd az igazát.

Tekintse meg a Riasztás teljes adását:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!