2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Magyar Péterék szégyennek tartják hazájukat

Keresztesi Péter, Magyar Péter tüntetésének felszólalója 2022-ben úgy állt ki Zelenszkij mellett, hogy szégyennek nevezte Magyarországot. A most Svájcból hazalátogató Keresztesi egyébként elszántan kampányolt közösségi oldalán a háborúpárti Márki-Zay Péter érdekében, momentumos üzeneteket terjesztve.

  • Magyar Péterék szégyennek tartják hazájukat

Szégyennek nevezte a saját hazáját a Magyar Péter tüntetésén felszólaló, vele és a szintén külföldről hazalátogató Láng Balázzsal fotózkodó Keresztesi Péter.

Magyar barátja 2022-ben, a magyarországi választások előtt Orbán Viktornak üzenő Zelenszkij videóját osztotta meg azzal a felirattal, hogy „szegyen a hazam”, a sajátos véleményt pedig egy ukrán és egy uniós zászlóval látta el.

Amint arra sokan emlékezhetnek, Volodimir Zelenszkij először a magyarországi kampány utolsó heteiben bírálta élesen egy nyilatkozatban Magyarországot és Orbán Viktor miniszterelnököt. Az ukrán államfő az Európai Tanács ülésén videós bejelentkezésben beszélt az uniós tagállamok vezetőihez, és külön kitért hazánkra. 

Az ukrán elnök provokatív, nyegle stílusban, tegeződve fordult Orbán Viktorhoz, és követelte, hogy Magyarország azonnal döntsön, engedje át a fegyverszállítmányokat és támogassa az Oroszország elleni uniós szankciókat. Ezt az üzenetet terjesztette tehát a dollárbaloldal mellett kiálló Keresztesi.

Magyar Péter rendezvényének felszólalója 33 éves, 8 éve Svájcban él. Az április 6-ai rendezvényen szintén részt vevő Láng Balázs (az MSZP–Párbeszéd szövetség kommunikációért és kampányért felelős egykori igazgatója) arról beszélt a Magyar Hangnak, hogy Keresztesi a barátja és csak miatta volt a backstage-ben. Keresztesi 2024. március 25. óta rendszeresen közzétesz bejegyzéseket Magyar Péterről és mozgalmáról. 

A Svájcban élő férfi azonban régóta aktív közéleti témákban a közösségi médiában. Kritizálta a 2022-es gyermekvédelmi népszavazást. 2022-ben még ő is Márki-Zay Pétert támogatta, és többször megosztotta a momentumos Szemző Áron bejegyzéseit.

Magyar Péter tehát a háborúpárti dollárbaloldalról választott felszólalót, azt a Keresztesi Pétert, aki az ukránok mellé állva, Svájcban élve nevezte szégyennek Magyarországot.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!